לוקר בבית הספר? יש מי שמשלם 180 שקל ויש מי שמשלם 100

לוקר בבית הספר? יש מי שמשלם 180 שקל ויש מי שמשלם 100

חברה חדשה מציעה מחירים נמוכים ושירות מצוין. איפה היא פעילה? 

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

אם אתם משלמים 180 שקל על לוקר בבית הספר לשנה, אתם בחברה טובה, אבל בחברה של פראיירים. גם אם אתם משלמים 140-175 שקל מצבכם לא טוב. יש כבר כמה בתי ספר בארץ, בעיקר בחולון, באשדוד ובבת ים, שבהם ההורים משלמים 100 שקל בלבד לשנה, ואפילו 80.



ברוב רובם של בתי הספר, ההורים יכולים לבחור רק בחברה אחת, זו שהלוקרים שלה מותקנים בבית הספר שבו לומדים ילדיהם. החברות הפועלות בבתי הספר הן אמבין, תא לי ואדון לוקר – אך זה לא שיש תחרות ביניהן בתוך כותלי בית הספר. להפך, אין תחרות בין החברות בתוך הספר – כך שההורים לא יכולים להתמקח. במידה שהם מעוניינים בלוקר, הם נאלצים לשלם את המחיר שנוקבת החברה. והחברות חוגגות: כך למשל, חברת אמבין גובה 180 שקל (כולל מנעול) על לוקר בבתי ספר תיכוניים כמו עירוני ד' בתל אביב או עירוני א' במודיעין; חברת אדון לוקר גובה 175 שקל ללוקר בבי"ס דוד ילין בתל אביב ו-165 שקל בישיבה התיכונית אורט טבריה (כולל מנעול) וחברת תא לי גובה 140 שקל בעירוני ד' במודיעין (כולל מנעול).

כאמור, המחירים הללו כוללים 25 שקל עבור המנעול. מדובר בדמי פיקדון שאמורים לחזור להורים בסוף השנה, אלא שחלק ניכר מההורים שוכחים לחלוטין מעניין המנעול ולא דורשים חזרה את הפיקדון. במידה שהם ממשיכים לשכור את הלוקר עוד שנה, הם משלמים 25 שקלים פחות (למשל, 155 שקל באמבין).

אלא שמסתבר שכאשר יש תחרות – המחירים יכולים לרדת: בבי"ס אורט בחולון או טבנקין בבת ים פועלת חברה חדשה יחסית בשוק, אבידן לוקרים, וגובה 100 שקל לשנה בלבד, כולל מנעול קודן. ללא המנעול, המחיר הוא 80 שקל בלבד.

שמעון יום טוב, הורה מחולון הפעיל בפורום ועדי ההורים הארצי, היה זה שהוביל את הכנסתה של חברת אבידן לוקרים לאורט חולון, לאחר שהבין שהוא משלם הרבה יותר מדי לחברת לוקר אמבין. לדבריו, לא היה פשוט להכניס את המתחרה החדשה: "אבידן לוקרים זו חברה צעירה שלא קל לה להיכנס לשוק עם חברות כל כך חזקות. דווקא בגלל הקושי הזה, הם הציעו לנו שירות מאוד חריג בנוף הזה, כמו התאמה של גובה הלוקר לגיל של הילד, ווי תלייה בתוך הלוקר ועוד. כל הלוקרים שהם מספקים חדשים לחלוטין וממוקמים קרוב לכיתות".

כשמדובר על משפחה שמשלמת על מספר לוקרים עבור כמה ילדים למשך 6 שנים – הפער גדול: 300 שקל לשנה עבור שלושה ילדים באורט חולון באמצעות חברת אבידן, לעומת 540 שקל בשנה עבור שלושה ילדים בעירוני ד' במודיעין באמצעות חברת לוקר אמבין.

וכאשר מביאים בחשבון שהסכום הזה מצטרף לאלפי השקלים שההורים מוציאים על "תשלומי רשות", שכפי שדיווחתי כאן לאחרונה אושרו בכנסת למרות מחאת ועדי ההורים – הרי שמדובר בעוד הכבדה רצינית על הכיס.

ועוד נקודות למחשבה: מדובר בארון, ארון מברזל שמצריך תחזוקה מינימלית. בעיניי, לוקר הוא פריט שבית הספר אמור לספק לילד, אם לא חינם אז בתשלום סמלי, במיוחד לאור התשלומים הגבוהים שההורים משלמים למערכת החינוך. אין שום סיבה שבתי הספר יוציאו את נושא הלוקרים לטיפולה של חברה חיצונית שכל מטרתה להרוויח על גב ההורים.

במצב הנוכחי, לעתים אפילו אין מספיק לוקרים בבית הספר, ולעתים הלוקר שהילד מקבל ממוקם רחוק מכיתתו או בקומה אחרת. במקרים כאלה ההורים לא משלמים מחיר מוזל, כיוון שהמחיר הוא אחיד (וגבוה).

התשלום על הלוקר הוא מסוג התשלומים שהורים מוצאים את עצמם משלמים כמעט באדישות, מבלי לתת את הדעת על כך שההוצאה הזאת מצטרפת לרשימת הוצאות ארוכה ולעתים קרובות מופרזת.



דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 1

  1. כתבה טובה מאוד, משקפת את המציאות.
    יש לציין שלוקר אמבין, במקרה, היא גם חברה דורסנית, המתנהגת כמונופול גם בשירות, מעבר למחירים

נגישות