חומוס אחלה ללא חומרים משמרים של שטראוס - מה הוא מכיל והאם הוא בריא יותר?

מה כן מכיל חומוס אחלה ללא חומרים משמרים?

כמה הוא עולה והאם זה מה שיחזיר את הצרכנים לקנות חומוס תעשייתי?

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

חומוס ללא חומרים משמרים – זה המענה של שטראוס לצרכנים הישראלים שהפחיתו באופן ניכר את קניית החומוס התעשייתי. החומוס, ששמו "100% אחלה", מוצע בשתי גרסאות: חומוס עשיר בטחינה וחומוס 9% שומן. מרגע פתיחת האריזה תוקפו של החומוס הוא 5 ימים בלבד, ולכן הוא משווק במארז של 4 גביעים של 100 גרם. בכך שטראוס הולכת לקראת הצרכנים, אך לא עד הסוף – הגביעים הללו אינם ניתנים לסגירה חוזרת, כך שהצרכן נאלץ למצוא פתרון לסגירתם, לסיים את הגביע או להשליך אותו לפח גם אם לא סיים. אגב, אם לא פותחים את המוצר, חיי המדף שלו הם 40 יום.

ומה באשר למחיר? החומוס הבריא יותר יקר יותר מחומוס אחלה רגיל במשקל 400 גרם: מחירו כ-13 שקל, לעומת כ-7.50 שקלים לחומוס הרגיל.

השוואה בין הערכים התזונתיים מגלה שבעוד שחומוס אחלה רגיל מכיל 16% שומן, חומוס 100% אחלה מכיל 9% שומן בלבד. למרות זאת, הטעם והמרקם דומים ולא מורגש הבדל מהותי בין שני המוצרים.

שני המוצרים מכילים תערובת תיבול, חומצת לימון ואותה כמות של טחינה (14%), אך המוצר החדש מכיל יותר חומוס מבושל (71%) מהחומוס הרגיל (60%).

החומוס החדש מכיל פחות קלוריות ל-100 גרם (179 לעומת 220) ואותה כמות מלח (415 מ"ג נתרן).

חומוס ללא חומרים משמרים
חומוס אחלה ללא חומרים משמרים

כאמור, בחודשים האחרונים הפחיתו הצרכנים הישראלים באופן משמעותי את קניית הסלטים המוכנים, ובפרט חומוס. הקטגוריה מגלגלת כ-740 מיליון שקל בשנה – מחציתה במכירות חומוס, ומתחילת השנה ירדו המכירות ב-11.4%.

ייאמר לזכותה של שטראוס, המחזיקה גם ביטבתה, שהיא עושה מאמץ לקרוא את המפה המשתנה של הרגלי התזונה והצריכה. לפני כחודשיים השיקה יטבתה את ה"שוקו שלי", שהוא שוקו ללא תוספת סוכר כלל, אשר בא לתת מענה לצרכנים שנמנעים מלקנות שוקו בבקבוק בשל כמויות הסוכר הגבוהות.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות