פואנטה פואנטה - דפנה הראל כפיר נכנסת לארנק שלכם http://poenta.co.il/templates/rt_ambrosia/custom/images/about/logo/logo-naked-500-200.png דפנה הראל כפיר [email protected] +972-525-454-669

כאן עושים עיתונות עצמאית! תמכו באתר 'פואנטה' ע"י תרומה - לפרטים נוספים >>

תוכן מקודם
פואנטה פואנטה - דפנה הראל כפיר נכנסת לארנק שלכם http://poenta.co.il/templates/rt_ambrosia/custom/images/about/logo/logo-naked-500-200.png דפנה הראל כפיר [email protected] +972-525-454-669

איפה תשיגו ירקות ופירות במחיר הוגן? המכירות הישירות נמשכות

בשלושת השבועות האחרונים אנחנו עדים לגל מרגש של חקלאים שעושים מעשה ומוכרים את התוצרת החקלאית שלהם ישירות לצרכנים, ללא פערי תיווך

שלישי, 17 מאי 2016

לא ברור אם יד מכוונת היא ששיבצה את הפרק "חצילים" של זהו זה, ששודר לראשונה בשנת 1988, לשידור חוזר ביום שישי האחרון בחינוכית 23, אבל מי שהתמזל מזלו וצפה בפרק הזה לא יכול היה שלא לשפשף את העיניים ואת האוזניים: הפרק הוקדש לחקלאי החרוץ מושיק, שבא חדור אידיאלים לגור במושב והצליח לגדל יבול יוצא דופן של חצילים, אלא שאז הוא מגלה שאם ימכור אותם הוא רק יפסיד, כי כולם גוזרים עליו קופון. מושיק, החקלאי החרוץ, מנסה לייצר מיץ חצילים, ובצר לו מחליט למכור את המוצרים ישירות לצרכנים בבסטה שהוא מקים, ואף תולה שם שלט "ללא פערי תיווך". גם שם מציקים לו ורוצים לקנוס אותו, אבל הוא לא מתייאש.

לא ייאמן שכמעט 30 שנה חלפו, שיערות שיבה כבר מזמן ממלאות את ראשו של מושיק, המגולם בכישרון בידי מוני מושונוב, וכמעט שום דבר לא השתנה לטובה – רק החריף והידרדר.

למה כמעט שום דבר? כי בשלושת השבועות האחרונים אנחנו עדים לגל מרגש של חקלאים שעושים מעשה. למושיק הצטרפו משקים מכל רחבי הארץ – מעוטף עזה ועד עמק החולה – וכולם מוכרים את התוצרת החקלאית שלהם ישירות לצרכנים, ללא פערי תיווך.
הצרכנים באים, ובאים בהמוניהם. הם באים לא רק כי זה הרבה יותר משתלם ולא רק כי זה טעים וטרי. הם באים כי הם מפגינים סולידריות.

בימים האחרונים נראה שרשתות השיווק מנסות, לפחות בחלקן, להוזיל מחירים ומוכרות נקטרינות ואפרסקים בכ-10 שקלים לק"ג. מי שמציגה מחירים נמוכים במיוחד היא רשת ויקטורי.
לאור זאת כדאי שהצרכנים יידעו - ראשית, במשקים אפשר להשיג קילו וחצי במחיר הזה, ושנית, התמיכה שלהם היום בחקלאים חשובה מאי פעם
.

בעמוד הפייסבוק מחאת הפלפלים – התאגדות החקלאים (https://www.facebook.com/barak.omega/posts/739468922860931:0) אפשר למצוא רשימה מעודכנת ומפורטת של המשקים, הפירות, החקלאים והמחירים. חשוב לקרוא היטב ולוודא באילו שעות מתקיימת המכירה ואם צריך להזמין מראש, מפני שהביקוש גדול מאוד.

הנה חלק מהרשימה לימים הקרובים עד 21.5.16, מומלץ להסתכל על הרשימה במלואה בפייסבוק

הגליל העליון:
משק סנדלר – מטולה (רווית: 052-2988464): המכירה בהזמנה מראש בלבד:
אפרסק לבן - סלסלה גדושה (כ-1.5 ק"ג) 15 שקל; נקטרינה לבנה - סלסלה גדושה (כ-1.5 ק"ג) 15 שקל.
משמש בינוני-גדול - 20 שקל לסלסלה.

עמק בית שאן:
משק יפרח - מושב רוויה (אבישי 050-7395260):
עגבניות חממה 2.5 שקלים לק"ג. חציל חממה 3 שקלים לק"ג. מיום שלישי עד יום שישי 19:00-10:00

עמק החולה:
משק בן-דור - יסוד המעלה (פירות ומשתלות בן-דור, 052-8391179, 04-6800536).
אפרסק קטן: 8 שקלים ל-1.5 ק״ג (5.3 שקלים לק״ג); אפרסק גדול: 10 שקלים ל-1.5 ק״ג (6.6 שקלים לק״ג).
נקטרינה: 10 שקלים ל-2 ק״ג; נקטרינה גדולה: 10 שקלים ל-1.5 ק״ג (6.6 שקלים לק״ג); נקטרינה גורמה: 15 שקל (10 שקלים לק״ג); שזיף קטן 15 שקל ל-1.5 ק״ג (10 שקלים לק״ג); שזיף גדול 20 שקל ל-1.5 ק״ג (13.3 שקל לק״ג); שזיף גורמה 30 שקל ל-1.5 ק״ג (20 שקל לק״ג);
משמש קטן - 550 גרם - 7 שקלים (12 שקל לק״ג); משמש בינוני - 15 שקל ל-1.5 ק״ג (10 שקלים לק״ג), משמש גדול - 20 שקל ל-1.5 ק״ג (13.3 שקל לק״ג).
ימים א׳-ו׳, בשעות 17:00-10:00. אין מכירה בשבת.


אזור רמות מנשה / זכרון יעקב:
משק שוורצברג - מושב עמיקם (איתי 052-4544455; אילן 052-8675408; עמית 052-8085849).
אפרסק ונקטרינה סלסלה ב-10 שקל; משמש - סלסלה ב-20 שקל.
המכירה כל השבוע בתיאום טלפוני מראש.
משק אבקסיס - גבעת ניל"י (יניב 050-3530011, עומר 054-8824254, יפה 050-8353007).
אפרסקים ונקטרינות 10 שקל ל-1.5 ק"ג.
יום שישי בשעות 17:00-08:00. בשאר ימות השבוע לפי תיאום מראש.

לצפייה בפרק המצוין של זהו זה: https://www.youtube.com/watch?v=Tw7fBYTAcs8

מה דעתך? נשמח לשמוע!
תוכן מומלץ מרחבי הרשת