סקירה - voyager 5200 של פלנטרוניקס: אוזניית בלוטות' נוחה ואיכותית

סקירה – voyager 5200 של פלנטרוניקס: אוזניית בלוטות' נוחה ואיכותית

מבחינת איכות צליל, נוחות וזמן סוללה, פלנטרוניקס voyager 5200 היא כנראה האוזניה הכי טובה שיש היום בשוק. מהם חסרונותיה וכמה תשלמו?

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מאת: צחי הופמן

אחת מאוזניות הבלוטות' הנוחות שהיו לי הייתה ה- Voyager Legend של פלנטרוניקס. לאחרונה השיקה החברה בארץ את הדור החדש – Voyager 5200. מדובר באוזנייה באותו עיצוב, שיפורים במיקרופונים ובמסנני הרעשים, ההופכים את ניהול השיחות במשרד או ברחוב לתענוג נטול רעשים.

הפעלה

החיבור הראשוני מתבצע באמצעות התקן NFC פנימי הקיים ב-5200. מניחים את האוזנייה על הטלפון לאחר התקנת האפליקציה. כמובן שניתן לבצע את החיבור הראשוני גם בדרך המסורתית – הגדרות הבלוטות' באנדרואיד/אייפון. ל-5200 מתג הפעלה/כיבוי, המאפשר לבצע את הפעולה הזו במהירות, בניגוד לאוזניות אחרות, הדורשות לחיצה ארוכה על כפתור יעודי.

אחד הדברים שתמיד אהבתי באוזניות של פלנטרוניקס הם החיישנים. האוזנייה יודעת אם היא נמצאת על האוזן או לא. כאשר נכנסת שיחה, פשוט מניחים את ה-5200 על האוזן והשיחה מתקבלת באופן אוטומטי. אם מחליטים להוריד את האוזנייה במהלך השיחה, זו עוברת באופן אוטומטי לרמקול של הסמארטפון. אם האוזנייה כבר נמצאת על האוזן, ניתן לענות בפקודה קולית באנגלית "Answer" או ללחוץ על כפתור.

צליל

פלנטרוניקס שילבה שלל טכנולוגיות ייעודיות עבור המיקרופונים שלה, ביניהן אפשר לציין 4 מיקרופונים מנטרלי רעשים וטכנולוגיית WindSmart המזהה את כיוון הרוח וכמובן מנמיכה את הרעש הנוצר ממנו. כל זה בסופו של דבר גורם למשתמש להישמע חד וברור, גם כאשר הוא הולך ברחוב, גם כאשר יש רעשי רקע וגם אם יש רוח.

עיצוב

סדרת ה-Voyager מעוצבת בצורה המזכירה מכשירי שמיעה. הסיבה לכך היא הקשת העבה היושבת מאחורי האוזן. המיקרופון יושב על מקל קטן.

את האוזנייה ניתן לשים על אוזן ימין או שמאל, כאשר היא יושבת על ציר מסתובב, המאפשר את שינוי הכיוון.

ה-5200 או הדגם הקודם – Legend, אף פעם לא היו האוזניות הכי קטנות או היפות בשוק (הן בולטות על האוזן), אבל הן מפצות על כך בנוחות ובאיכות המיקרופון. ה-5200 שוקלת 20 גרם, היא נוחה מאוד על האוזן והיא יכולה לשבת עליה זמן ארוך, מבלי להפריע. היא גם עמידה בפני זיעה ונתזי מים, כך שלא אמורה להיות בעיה להסתובב איתה בגשם (IPX4).

אפליקציה

האפליקציה של פלנטרוניקס מציעה ביצוע עדכוני קושחה ל-5200, חיווי על מצב הסוללה וגם יכולת חיפוש של האוזניה על-ידי הפעלה צליל מהאוזניה עצמה. כך, אם היא אבדה מתחת לספה או בכסאות ברכב, ניתן למצוא אותה בקלות.

כמו כן, האפליקציה מציגה על גבי מפה את המיקום האחרון שהאוזניה הייתה מחוברת לסמארטפון. לפלנטרוניקס יש אפילו אפליקציה עבור שעוני אנדרואיד. זו מאפשרת שליטה מפרק כף היד בעוצמת הצליל או ביצוע Mute לשיחה.

סוללה

דגם Legend כלל מחבר טעינה יעודי, ב-5200 פלנטרוניקס עדיין משלבת את המחבר שלה עבור מטענים שהיא מוכרת בנפרד, אבל היא גם כוללת מחבר מיקרו USB, המאפשר עכשיו טעינה של האוזניה עם כל מטען. עדיין אני אקטר ואשאל למה לא לעבור ישר למחבר USB-C? זמן העבודה של הסוללה עומד על כ-7 שעות.

בשורה התחתונה

ה-Voyager 5200 של פלנטרוניקס היא כנראה אוזניית הבלוטות' הטובה ביותר שאפשר למצוא היום: היא נוחה, מספקת זמן סוללה ארוך ואיכות השיחה שאפשר להוציא ממנה נהדרת. כדאי לקחת בחשבון שהעיצוב שלה לא יקרוץ לכל אחד.

מחיר

450 שקל.

הכתבה פורסמה לראשונה בבלוג הטכנולוגיה של צחי הופמן The Gadgets Reviews.


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות