בדקנו את שירות הטלוויזיה Smart של טריפל סי. מה מקבלים ב-50 שקל בחודש?

בדקנו את שירות הטלוויזיה Smart של טריפל סי. מה מקבלים ב-50 שקל בחודש?

טריפל סי מנסה לשבור את השוק עם שירות טלוויזיה מתקדם במחיר נמוך במיוחד – האם התוכן מספיק והאם הממשק נוח?

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מאת: צחי הופמן

התחרות על צרכני הטלוויזיה השתכללה בשנים האחרונות. צרכני טלוויזיה הרוצים להתנתק מהוט או מ-yes, נהנים משפע של שירותים חדשים לצד ותיקים. לאחרונה החל לפעול שירות הטלוויזיה Smart של חברת האינטרנט טריפל סי, לצד סלקום TV המצוין, נטפליקס המעולה ואמזון פריים וידיאו שלא ממש מהווה אלטרנטיבה לשום דבר בשוק המקומי (בחו"ל זה סיפור אחר). בקרוב מאוד תשיק גם פרטנר את הטלוויזיה שלה.

כפי שפורסם בפואנטה לאחרונה, המוצר שמציעה טריפל סי, Smart, יכול לפעול ללא ממיר או עם ממיר, בהתאם לטלוויזיה שיש ללקוח בבית. בנוסף, החברה מציעה חבילות שונות – כפי שאפשר לקרוא כאן.

ממיר

הממיר של Smart קטן, ממש קטן. הוא נראה יותר כמו סטרימר זעיר מאשר ממיר של שירות טלוויזיה. למרות גודלו הקטנטן, הוא עדיין כולל יציאת HDMI וכניסת LAN עבור חיבור קווי לאינטרנט. יש גם חיבור WiFi. הממיר פועל על גבי מערכת ההפעלה של גוגל – אנדרואיד TV, אולם הוא לא מאפשר התקנת אפליקציות מהחנות של גוגל, פרט לאלו המותקנות מראש: יו טיוב ונטפליקס.

אמנם מדובר באפליקציות המשמעותיות ביותר עבור המשתמשים, אבל היה נחמד אם טריפל סי הייתה משאירה את החופש להתקין כל מה שרוצים.

SMART1

שלט רחוק

השלט רחוק של סמארט קומפקטי. מה שהפריע לי, הם כפתורי השליטה בעוצמת הצליל. הכפתורים האלו שולטים רק בסאונד של הממיר ולא הצלחתי להעביר אותם לשליטה בצליל של הטלוויזיה. מהסיבה הזו צריך להשתמש בשני שלטים.

מכשירים

סמארט פועל על מגוון מכשירים, ולא רק באמצעות ממיר. הוא קיים בדפדפן במחשב, כאפליקציה במכשירי אנדרואיד ו-iOS, וגם בטלוויזיות חכמות של LG, סמסונג וכאלו הפועלות באמצעות אנדרואיד TV (למשל, סוני ופיליפס). ניתן לעבוד איתו גם עם הסטרימר הנייד והזול של גוגל – כרומקאסט. המנוי מאפשר גישה משלושה מכשירים שונים: טלוויזיה חכמה, סמארטפון, טאבלט או ממיר.

תוכן

סמארט בנוי על שירות ה-VOD של חברת Vonetize הישראלית, המציעה כבר מספר שנים שירות VOD בטלוויזיות חכמות, טאבלטים וסמארטפונים בשם Smart VOD. אפשר לסכם את רמת התוכן בסמארט כבר עכשיו, זהו לא שירות שמתחרה בהוט, yes וסלקום TV. מדובר בשירות המתאים למי שמחפש לשדרג את חוויית עידן פלוס.

smart4

סדרות ה-VOD מחו"ל הניתנות בחינם כוללות: אייס, הסקס של מאסטרס (עונה 1 עד 4) וקז'ואל. סדרות מישראל: להיות איתה, מה זה השטויות האלו, ארץ נהדרת ובעצם רוב התוכן מערוץ 2 ו-10. בקטגוריית סרטי הקולנוע בחינם: אבודים בטוקיו, גיימר, סרינה ובאה בקלות. סרטי הקולנוע בתשלום חדשים יותר: רוג אחת, יופי נסתר, מצוד לילי, ג'קי ודוקטור סטריינג'. מבחר הסרטים בתשלום בהחלט מגוון, אבל צריך לשלם עליו בנפרד.

ערוצים

בדומה לסלקום TV, גם סמארט מעבירה את שידורי עידן פלוס דרך האינטרנט. מדובר בפתרון נהדר שלא סומך על התשתית הגרועה הקיימת במדינה לעידן פלוס. השידור עצמו נקלט ללא בעיה, גם במכשירים ניידים, כך שאפשר לצפות בערוץ 2 או 10 בקלות בסמארטפון. הערוצים הקיימים כאן זה 1, 2,10, חינוכית 23, ערוץ 24 ו-33. סמארט מציעה עוד מספר ערוצים לינאריים נישתיים, בינהם סמארט קטנטנים – קלטות ילדים ועוד ערוצים שאני כנראה אף פעם לא אצפה בהם.

הקלטה

זוכרים את התקופה שהיינו מקליטים תוכניות טלוויזיה בממיר וצריכים לצפות בהן רק באותו ממיר? העולם הזה השתנה מזמן. זה התחיל בשנים האחרונות עם השדרוגים של yes והוט לצפייה בתוכן בכל ממיר בבית וזה המשיך עם הקלטה בענן שסלקום TV וסמארט מציעות. אני חייב לציין, שפעמים מסוימות נתקלתי בפיקסלים ושידור לא חלק מהקלטות. בעיה שלא נתקלתי בה בסלקום TV.

סמארט מציעה הקלטה רציפה של כל הערוצים הלינאריים שלה בענן – 7 ימים אחורה. כך לא צריך לזכור להקליט תוכנית (בהוט, yes וסלקום מאפשרים הזמנת הקלטה ישירות מהסמארטפון, כאשר באחרונה קיים גם שירות ותיק "השבוע שהיה" בו תוכניות הפריים טיים מופיעות ב-VOD).

איך זה עובד? כמו כל שירות טלוויזיה, יש כאן לוח שידורים. נכנסים לאפשרות הזו ובמקום להזיז את תצוגת התוכניות קדימה, הולכים אחורה.

במצב ההקלטה של סמארט חסרה אפשרות לעצור תוכנית (Pause) בצפייה בזמן אמת, למשל, כאשר נכנסת שיחת טלפון או רוצים ללכת לשירותים. גם אי אפשר להתחיל תוכנית מהתחלה בזמן השידור שלה, חייבים לחכות שהיא תסתיים.

קראו עוד בבלוג The Gadgets Reviews

ממשק

הממשק של סמארט בממיר דומה מאוד לאפליקציית Smart VOD של Vonetize. הוא עושה את העבודה, אבל יש כל מיני דברים קטנים שמפריעים. קודם כל, אין התאמה אישית למשתמש, התוכן המומלץ גנרי ולא מותאם עבור המנוי. לחיצה על כפתור הבית בשלט, גורמת בכל פעם לטעינה מעט איטית של עמוד הבית וניתן להעביר קדימה ואחורה רק בפרקי זמן מסוימים. נקודה חיובית: יש אפשרות חיפוש.

בשורה התחתונה

סמארט הוא שדרוג נחמד למי שמסתפק בשידורי עידן פלוס ורוצה להוסיף להן יכולות חכמות, כמו גישה 7 ימים אחורה בלוח השידורים וגישה למאגר VOD בסיסי מאוד בחינם או קטלוג סרטי קולנוע מרשים יותר בתשלום.

הממיר של סמארט קומפקטי ועושה את העבודה, הממשק חביב אבל דורש עדיין עבודה. חשוב לציין כי יש גם אפליקציה סלולרית.

המחיר של סמארט אמנם אטרקטיבי לעומת סלקום TV, אבל הוא לא מתחרה בה בשום צורה בהיקף התוכן.

מחיר

שירות הבסיס עולה 50 שקל לחודש, כל ממיר עולה 10 שקל לחודש, כאשר עליו המנוי יכול להוסיף השכרת סרטי קולנוע חדשים (בדומה לשירותי VOD ובדומה להוט ו-yes) במחיר של 20 שקל ל-48 שעות או רכישה ב-60 שקל. לקוח חדש מקבל 5 השכרות חינם ובטריפל סי אומרים שהם עושים מבצעים על השכרות בחצי מחיר או בחינם.

בנוסף, החברה מציעה חבילות טריפל.

הסקירה פורסמה לראשונה בבלוג הטכנולוגיה The Gadgets Reviews של צחי הופמן.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות