פואנטה פואנטה - דפנה הראל כפיר נכנסת לארנק שלכם http://poenta.co.il/templates/rt_ambrosia/custom/images/about/logo/logo-naked-500-200.png דפנה הראל כפיר [email protected] +972-525-454-669

כאן עושים עיתונות עצמאית! תמכו באתר 'פואנטה' ע"י תרומה - לפרטים נוספים >>

תוכן מקודם
פואנטה פואנטה - דפנה הראל כפיר נכנסת לארנק שלכם http://poenta.co.il/templates/rt_ambrosia/custom/images/about/logo/logo-naked-500-200.png דפנה הראל כפיר [email protected] +972-525-454-669

כואבת לכם הבטן? חלה עלייה בתחלואה בסלמונלה שמקורה בביצים. כיצד להיזהר?

לפי משרד הבריאות, לא רק בישראל אלא גם באירופה קיימת עלייה בתחלואה - ככל הנראה בגלל ביצים שמקורן בפולין

רביעי, 17 מאי 2017
ביצים מוברחות שנתפסו בשוק מחנה יהודה ביצים מוברחות שנתפסו בשוק מחנה יהודה צילום: המועצה לענף הלול

לפי הודעת משרד הבריאות, בתקופה האחרונה נצפתה עליה בשכיחות זן של חיידק הסלמונלה (סלמונלה אנטריטידיס) בישראל וב-14 מדינות באירופה. החיידק גרם לתחלואת מעיים ב-2016 ו-2017.

מקור החיידק הינו ככל הנראה בביצים, אך טרם אותר מקור ספציפי או ודאי.

כפי שפרסמתי כאן מספר פעמים, הרשויות בישראל מנהלות מלחמה מתמשכת נגד הברחות ביצים, המגיעות לארץ משטחי הרשות הפלסטינית במכוניות פרטיות ומוחזקות ללא קירור.

לצרכנים מומלץ לבדוק היטב היכן הם קונים, לחפש חותמת ולבדוק מה התאריך האחרון המסומן על הביצים.

מומלץ להעדיף ביצים תוצרת הארץ ולא ביצים מיובאות.

בנוסף,לא מומלץ לאכול ביצים שלא בושלו היטב.

צריכת ביצים ועוף 3

משרד הבריאות מפרסם הנחיות והמלצות הנוגעות לרכישה, אחסון, טיפול וצריכה של ביצים ושל מזונות המכילים ביצים. אפשר לקרוא את ההנחיות באתר משרד הבריאות.

עלייה בתחלואה גם באירופה

באירופה דווחה תחלואה בין היתר בבריטניה, הולנד, איטליה, הונגריה, נורבגיה ושוודיה. לפי הודעת המשרד, גם באירופה המקור ככל הנראה בביצים, ומקורן כנראה בפולין. 

המשרד העביר דגימות לאירופה על מנת לבדוק האם מדובר באותו חיידק, ותהיינה תשובות תוך מספר שבועות.

באותה נשימה: אזהרה מפני חיידק סלמונלה במוצר בשר

עוד פרסם משרד הבריאות הבוקר הודעה מטעם חברת "ד.ל שירותי מזון סיני מ.ק 1997 בע”מ", שדיווחה על חשד להימצאות חיידק סלמונלה במוצר הבא: בשר אחר טחון קפוא ארוז בתוספת תבלינים, נקניק תאילנדי, NAM SAUSAGE ,TONY MARKET.

המוצר מגיע באריזות של בערך 200 גרם ליחידה.

תאריך ייצור: 25.04.17. תאריך אחרון לשימוש: 25.06.17.

המוצר מיוצר על פי מתכון המיועד לקהל התאילנדים בארץ ויוצר בכמות כוללת של 225 יחידות לתאריך ייצור זה.

מהחברה נמסר כי היא פועלת לאיסוף המוצר מהחנויות ומהלקוחות.

עוד נמסר כי אף על פי שבישול יסודי של המוצר משמיד את החיידק, כל מי שיש בידו מהמוצר מתבקש שלא לצרוך אותו ולהחזירו לחנות שבה הוא נקנה על מנת לקבל זיכוי או החלפה.

מה דעתך? נשמח לשמוע!
תוכן מומלץ מרחבי הרשת