50 שקל לחבילת בסיס של הוט ו-yes - זו התוכנית של שר התקשורת איוב קרא

50 שקל לחבילת בסיס של הוט ו-yes – זו התוכנית של שר התקשורת איוב קרא

לקראת פיצול ערוץ 2 לערוצים נפרדים של קשת ורשת ורגע לפני השינוי במספרי הערוצים, שר התקשורת טוען שזו רק תחילת המהפכה וחוזר על כוונתו לסגור את תאגיד השידור 

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

שינויים רבים מתחוללים בימים אלה בתחום הטלוויזיה בישראל.

הנה כמה מהם:

  • הפיצול הצפוי של רשת וקשת לשני ערוצים נפרדים
  • פרידה ממספרי הערוצים 22 ו-10 לטובת 3 ערוצים עם מספרים שונים (12 לקשת, 13 לרשת ו-14 לערוץ 10)
  • פתיחת שירותי הטלוויזיה פרטנר TV, סמארט TV, הוט נקסט והוט-רמי לוי
  • חברת yes פתחה את ההרשמה לשירות טלוויזיה אינטרנטי מוזל ששמו sting TV
  • נטפליקס החלה להציע בישראל ממשק בעברית ותשלום בשקלים, במחיר שמתחיל ב-30 שקל בחודש

למעשה, ישראלים שלא רוצים לשלם היום מחיר של 230 שקל בחוד וצפונה להוט ול-yes על החבילות המסורתיות – נהנים מהרבה חלופות שמרביתן עולות עד 100 שקל בחודש.

אבל התחרות שנפתחה בתחום הטלוויזיה צפויה ככל הנראה להתחמם עוד, משום שהיום הודיע שר התקשורת איוב קרא כי בכוונתו לקדם חבילות בסיס שיעלו 50 שקל בלבד בהוט וב-yes, כאשר הלקוחות יוכלו להוסיף ערוצים לחבילה זו ולשלם בהתאם.

זאת בניגוד לחבילות הנוכחיות של הוט ו-yes, שאינן מציעות גמישות.

למעשה, שתי החברות מציעות כיום אפשרות של חבילה צרה בכ-120 שקל בחודש, שנכפתה עליהן על ידי מי שכיהן בעבר כשר התקשורת, גלעד ארדן.

לקוחות רבים אינם מסתפקים בתוכן שהיא מציעה. המטרה בחבילות החדשות היא לאפשר הרבה יותר גמישות לצרכנים ולפתור את האבסורד שהם משלמים על עשרות ערוצים שאינם צופים בהם, בעוד שעבור ערוצים שהם רוצים לצפות בהם – הם משלמים תוספת תשלום. 

דרישה כזאת מהוט ומ-yes מגיעה בתקופה שהשתיים סובלות מנטישת מנויים לטובת שירותי הטלוויזיה האינטרנטיים – כך שייתכן שלמרות ההתנגדות האוטומטית ששתיהן עשויות להביע, מהלך כזה דווקא ישאיר אצלן מנויים שהיו נוטשים אותן.

האם ייסגר תאגיד השידור הציבורי ומה לגבי שידורי ספורט?

כאמור, שתי זכייניות ערוץ 2 – קשת ורשת – צפויות להפעיל ערוצים נפרדים ויקבלו מספרי ערוצים חדשים (12 ו-13).

גם ערוץ 10 יקבל מספר ערוץ חדש (14), ואילו תאגיד השידור הציבורי כאן יישאר באפיק 11 – אך לגביו אומר קרא שצריך לסגור אותו משום שההוצאה עליו עומדת על 800 מיליון שקל בשנה בעוד שהרייטינג שלו נמוך ואינו מצדיק את ההוצאה. 

כזכור, שלשום צייץ קרא בטוויטר כי קיבל אישור מראש הממשלה בנימין נתניהו לסגור את התאגיד, וכעבור זמן קצר מחק את הציוץ.

הנושא עלה קודם לכן בישיבת השרים, דווקא מצדו של שר הפנים אריה דרעי, שהציע לסגור את הטלוויזיה ולהשאיר רק את רשת ב'. לעומת זאת, אתמול אמר יו"ר הקואליציה דוד ביטן כי אין שום כוונה כזאת כרגע, והזכיר כי בחודש הבא ידון בג"ץ בעתיקה לפצל את התאגיד לשני תאגידים – האחד יסקר חדשות והאחר תרבות. 

השר קרא ציין כי אחד החסרונות של תאגיד השידור הציבורי הוא שאינו משדר משחקי ספורט: "פניתי למנכ"ל התאגיד בבקשה למצוא את הדרך כיצד לשדר את משחקי הספורט, דבר שיכול לסייע רבות לעליית הרייטינג. אני שואל אתכם גבירותי ורבותיי – מה שווה טלוויזיה ציבורית שלא משדרת משחקים לאומיים לציבור בישראל? האם זה אופייה של טלוויזיה ציבורית שהציבור הוא שמממן אותה?

באשר לשינוי מספרי הערוצים, מדובר במהלך שצפוי לחולל שינוי משמעותי בהרגלי הצפייה. זאת, משום שהיום הצופים הישראלים רגילים ללחוץ באופן אוטומטי 22 ולהגיע לערוץ 2. כעת במקום זפזופ אוטומטי, יהיה עליהם לחשוב לאיזה ערוץ הם רוצים לעבור, ותהיה תחרות בין קשת, רשת, ערוץ 2 וכאן 11.

"אנו מדברים כאן על יריית הפתיחה של רפורמה כוללת בשוק הטלוויזיה ועל המהלך החשוב ביותר. מדובר ברגע היסטורי החשוב ביותר בטלוויזיה המסחרית ב-25 השנים האחרונות", אמר היום השר קרא במסיבת עיתונאים".

לדבריו, האפיקים 10 ו-22 שייכים להוט וליס. "המטרה שלנו היא פתיחת התקשורת לתחרות, לדעות ולקולות שלא נשמעים. לכן, עמדתי היא להחשיך את אפיקים 10 ו-22 למשך ארבעה חודשים, על-מנת לאפשר לצופים להתרגל לאפיקים החדשים ולהפנים את השינוי, ובסיום התקופה להחזיר את אפיקים 10 ו-22 להוט וליס".

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות