סיפור טוב: תחנות הרכבת הופכות לספרייה

סיפור טוב: תחנות הרכבת הופכות לספרייה

במסגרת פרויקט "ספריה בתחנה" הוקמו בתחנות הרכבת ספריות להחלפת והשאלת ספרים 

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

האם עם הספר חש שיש לו יותר מדי ספרים? שיחה עם בעליה של חנות ספרים פרטית (יש עוד כמה כאלה), שמוכרת ספרים משומשים, מעלה הרהורים נוגים – הרבה מאוד ישראלים מפנים את הספרים מהבית. יש מי שאפילו משליך אותם לאשפה, יש מי שעושה מאמץ סביבתי ומשליך אותם לפחי המיחזור, יש כאלה שמתחשבים קצת יותר ומניחים אותם ליד פחי המיחזור, ויש מי שטורח ולוקח אותם לספריות. אחרים – מעטים – מנסים למכור את הספרים לחנויות המוכרות ספרים משומשים, אך יש לא מעט ספרים שאפילו חנויות כאלה אינן זקוקות להן. למעשה, גם ספריות אינן פותחות את זרועותיהן כדי לקבל כל ספר.

לאור זאת, היוזמה האחרונה של רכבת ישראל היא לא פחות ממבורכת. מדובר בפרויקט "ספרייה בתחנה", שהושק בפברואר 2016.

במסגרת הפרויקט הוקמו ספריות להחלפת והשאלת ספרים בתחנות הרכבת ברחבי הארץ, והרעיון הוא לא רק אקולוגי ותרבותי, אלא גם מזכיר לנוסעים שבמקום לנעוץ את עיניהם במסך הסלולרי או הטאבלט, אפשר להעביר את הזמן גם בקריאה.

מדובר ביוזמה של אגף השיווק ברכבת ישראל, שבמסגרתו הוקמו ספריות להחלפת והשאלת ספרים חינם בתחנות רכבת מרכזיות, בהן נהריה, חיפה חוף הכרמל, נתניה, ת"א סבידור, ת"א השלום, אשקלון, ב"ש צפון, מודיעין מרכז, ראשל"צ משה דיין, רחובות, שדרות, הרצליה ועוד. הלקוחות יכולים להשאיל ספרים בתחנה אחת ולהחזירם בתחנה אחרת, ניתן גם לקחת את הספרים הביתה ולהחזיר במועד מאוחר יותר.

עד סוף מרץ הועברו כ-10,000 ספרים ע"י נוסעים, והתקבלו פניות גם מסופרים המעוניינים למסור עותקים מספריהם.

לקראת פסח פתחה הרכבת בפרויקט שבו מי שתורם 20 ספרים לפחות יוכל לעשות זאת באמצעות שליח שיגיע לביתו ואף יעניק לו שי (עד 21.4.16, הפרטים באתר הרכבת).

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות