חנות שוקולד למביני עניין - איך בוחרים חנות ממתקים טובה

חנות שוקולד למביני עניין – איך בוחרים חנות ממתקים טובה

אם אתם באמת רוצים שוקולד איכותי, שמיוצר מחומרי הגלם הטובים ביתר וישמח אתכם או את מי שתבחרו לתת לו מתנה, כדאי שתבחרו חנות שוקולד טובה

חנות שוקולד
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

 

(תוכן מקודם)

מי לא אוהב שוקולד? שוקולד הוא צ'ופר מתוק במהלך היום, קינוח מושלם בסוף ארוחה ומתנה נפלאה לאדם שאוהבים. אפשר כמובן להסתפק בשוקולד שמוכרים בסופר או במכולת, אבל מביני דבר יודעים שכדי ליהנות מחוויית שוקולד טובה ואיכותית, כדאי למצוא חנות שוקולד הידועה בשוקולדים האיכותיים והטעימים שלה.

למעשה, חובבי השוקולד יכולים גם להיות רגועים לגבי ההיבט הבריאותי. לפי מחקר שנערך באוסטרליה ופורסם בכתב עת רפואי, שוקולד מריר מפחית את רמת הכולסטרול וכן את לחץ הדם. במקביל הוא מונע תגובות דלקתיות, הוא בעל פעילות נוגדת קרישיות אצל גברים ונשים בגילאים שונים והוא משפיע לטובה על מאזן החומרים בגוף. לפי ממצאי המחקר המדובר, צריכה של 100 גרם שוקולד ליום מפחיתה את הסיכון להתקפי לב.

כיצד תבחרו שוקולד איכותי?

כמובן שכל זה תלוי בסוג השוקולד ובאיכות השוקולד – כאשר מדובר כאמור על שוקולד מריר.

איכות השוקולד מתחילה בשימוש בחומרי גלם איכותיים. אם אתם מעוניינים בשוקולד איכותי באמת, כדאי לבחור חנות שוקולד אשר ידועה בשוקולדים איכותיים שהיא מציעה ללקוחותיה ומשווקת בין היתר גם לקונדיטוריות, מסעדות, צרכני קצה ועוד.

מכיוון שלא כל אדם יודע כיצד לזהות שוקולד איכותי, הנה כמה סימנים שיכולים להעיד על כך שמדובר על שוקולד איכותי שכדאי לרכוש אותו.

  • שוקולד משובח הוא שוקולד בעל צבע אחיד עם ברק והוא חייב להתפצח בפה.
  • מלבד התחושה הנעימה שהואר מעניק, העובדה שהוא מתפצח בפה מעידה על כך שיש בו כמות יפה של חמאת קקאו.
  • שוקולד איכותי נמדד גם בהתאם לזמן שלוקח לו להיעלם בפה. שוקולד שמשאיר ארומה וטעם חזקים ללא עקבות של מרקם חולי או שומניות הוא בדיוק השוקולד אשר תרצו לתת או לקבל. מנגד, שוקולד שמשאיר בפה שרידי שומניות מכיל ככל הנראה שומנים אחרים שאינם חמאת קקאו, ועל כן הוא לא בהכרח שוקולד איכותי שכדאי לרכוש אותו.

ניתן למצוא חנויות שוקולד איכותיות שמציעות שוקולדים מחו"ל, המכילים כמות משמעותית של חמאת קקאו.

הקשר בין לחות השוקולד לבין איכותו

שוקולד צריך להיות מאוחסן בטמפרטורות הנכונות ובתנאי לחות מתאימים. לחות גבוהה כמו זו שמאפיינת את האקלים בישראל פוגעת לעתים בשוקולד וביכולת ההמסה שלו. על כן, הסוגים האיכותיים של שוקולד חלב ושוקולד לאפייה מגיעים לרוב משוויץ שהיא מדינה קרה שבה יש תנאי אחסון אידיאליים לשוקולד.

מומלץ לאחסן שוקולד בטמפרטורה של 6 מעלות ועם לא יותר מ-55 אחוזי לחות מסביב. במידה שמדובר בשוקולד גולמי, ניתן לשמור אותו באריזה אטומה אבל במקום יבש, חשוך וקריר.

חנות שוקולד מקצועית תאחסן את השוקולדים שהיא מציעה בצורה הטובה ביותר, כדי לשמור על איכותם ולספק ללקוחות את השוקולד האיכותי ביותר.

כיצד יודעים אם חפיסת שוקולד איכותית?

רק מעטים יוכלו לזהות במבחן טעימה עיוור את ההבדלים בין שוקולד איכותי לכזה שפחות איכותי, חשוב לקרוא את הרכיבים שעל החפיסה.  אם אתם מעוניינים לרכוש חפיסת שוקולד איכותית כמתנה לאדם יקר ואהוב או שסתם בא לכם להתפנק בעצמכם ומצאתם חנות שוקולד איכותית, עדיין כדאי לכם לקרוא את הרכיבים ולוודא שמדובר בשוקולד שעומד בדרישותיכם.

חשוב לבדוק מהו אחוז מוצקי הקקאו בשוקולד. ככל שכמות מוצקי הקקאו בשוקולד תהיה גבוהה יותר, כך יהיה בו פחות סוכר אך הטעם שלו גם יהיה יותר מריר ופחות מתוק. רצוי לבדוק איזה רכיבים נוספים השוקולד מכיל, כמה חמאת קקאו הוא מכיל ועוד.

תגובות: 0

נגישות