החל מהיום: נשלם יותר על חשמל ודלק ונפריש יותר לפנסיה

החל מהיום: נשלם יותר על חשמל ודלק ונפריש יותר לפנסיה

בכמה יתייקר חשבון החשמל שלנו ואיך יושפע הנטו שלנו בגלל השינויים במס הכנסה?

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

לאורך השנה דיווחתי כאן על מהלכי חקיקה רבים שנוגעים לכיס שלנו, ומחר נתחיל להרגיש בהם – בין אם אלה ההפרשות לפנסיה שיגדלו, בין אם שכר המינימום שיעלה, בין אם החיסכון לכל ילד שייצא לדרך ובין אם הקנס שירחף על עצמאים שלא יפרישו לפנסיה. לצערי, בסוף, מה שנרגיש בכל חודש יהיה בעיקר העלייה בהוצאה השוטפת על הדלק ועל החשמל. הנה הפרטים.

חשבון החשמל יתייקר בכ-4%

דווקא בחודשים הקרים ביותר צפוי להתייקר תעריף החשמל בשיעור לא מבוטל של כמעט 3.7%. זאת, למרות שהציפייה הייתה שלא תהיה התייקרות – ואפילו להפך, שתהיה הוזלה. הסיבה העיקרית היא התייקרות הפחם בעולם. מי שרוצה, יכול להתנחם בכך שזו אמורה להיות ההתייקרות היחידה בשנת 2017.

הדלק יתייקר ב-3.36%

לאחר שבחודש שעבר חלה ירידה, החודש שוב נשלם יותר על הדלק – ומחירו יתייקר ב-3.36%, כלומר,20 אגורות יותר. מחיר מרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עפרת בשירות עצמי יעמוד על 6.16 שקל. התוספת על שירות מלא תמשיך להיות 19 אגורות לליטר.

יש לזכור בכל פעם שאנחנו ממלאים טנק דלק, כמעט 2 שלישים מהכסף שיוצא מכיסנו מגיע אל קופת המדינה בדמות שני מסים – מס הבלו ומע"מ, אשר מהווים 64% מהעלות הכוללת.

שכר המינימום יעלה ל-5,000 שקל בחודש

כחלק מהפעימה השלישית של העלאת שכר המינימום, יעלה התעריף השעתי יעלה ב-1 בינואר ל-26.88 שקל, והשכר החודשי יעלה מ-4,825 שקל ל-5,000 שקל. מדובר בשלב נוסף של תהליך שהחל לפני שנתיים, כאשר ב-1.4.2016 עמד שכר המינימום על 4,650 שקל.

על שכר המינימום בעולם קראו כאן.

"חיסכון לכל ילד" יוצא לדרך

"חיסכון לכל ילד" יוצא לדרך והחל מינואר 2017 כל ילד בישראל יקבל מהמדינה מדי חודש 50 שקל, עד גיל 18. מדובר בחיסכון שכספיו יופקדו על-ידי המוסד לביטוח לאומי. ילדים שנולדו עד 2017 יקבלו בהגיעם לגיל 18 מענק של 500 שקל. מי שלא ימשוך את הסכום בגיל 18, יקבל מענק של 500 שקל נוספים בהגיעו לגיל 21. ההורים יכולים לבחור להכפיל את הסכום מתוך כספי קצבת הילדים.

היכנסו לפרטים על חיסכון לכל ילד >

שינויים במס ההכנסה – מה יקרה לנטו?

השינויים במדרגות מס ההכנסה אמורים לייצר מצב שבעלי ההכנסות הנמוכות ישלמו פחות מס ובעלי ההכנסות הגבוהות ישלמו יותר. בפועל, הפחתת ההפרשה בקרב בעלי ההכנסות הנמוכות תחולל שינוי לא גדול בנטו – כך שהחיסכון החודשי במס ינוע בין 30 ל-150 שקל, בהתאם לגובה השכר. השינוי קובע שמס ההכנסה למי שמשתכר ברוטו עד 20 אלף שקל יירד, ואילו מי שמרוויח יותר מזה ישלם מס גבוה יותר.

גם מדרגת המס הראשונה תהיה גבוהה יותר, והיא תתחיל משכר של 6,220 שקל – במקום 5,220 שקל כיום.

בנוסף, מי שמשתכר יותר מ-640 אלף שקל, ישלם מס נוסף של 3% (מס יסף) – במקום מס היסף שהוטל עד כה בגובה 2% על הכנסות של 800 אלף שקל ומעלה.

פנסיה חובה לעצמאים

ההבטחה לדאוג לעצמאים נותרה תלויה באוויר. דמי אבטלה לא יינתנו לעצמאים, אבל החל מינואר 2017 הם חייבים להפריש כסף לפנסיה – או שיקבלו קנס בגובה 500 שקל.

עוד סעיף של הרפורמה הוא שינוי בהפרשה לביטוח לאומי בהתאם לגובה ההשתכרות. עוד פרטים אפשר לקרוא כאן.

הגדלת אחוזי ההפקדות הפנסיוניות לעובדים

גם בקרב השכירים יוגדלו ההפרשות לפנסיה החל מינואר 2017. הפרשת העובד לתגמולים תגדל מ-5.75% ל-6% והפרשות המעביד לתגמולים יגדלו מ-6.25% ל-6.5%. סה"כ, כולל הפרשות המעביד לפיצויים העומדות על 6% – מדובר בהפרשה של 18.5%. מדובר בפעימה שנייה, כאשר הראשונה בוצעה ביולי 2016 ואז עלתה ההפרשה הכוללת מ-17.5% ל-18%.

הארכת ימי החופשה השנתית לעובדים עם ותק של 1-4 שנים

מספר ימי החופש לעובדים בישראל הוא נמוך להחריד – גם ביחס למספר ימי החופש שיש לתלמידים בבתי הספר וגם באופן אבסולוטי. ב-1.1.2017 תיכנס לתוקף הפעימה השנייה בחוק שאמנם משפר את מצב העובדים, אך כרגיל – השיפור הוא מינורי ביחס למה שזקוקים העובדים באמת. לפי התיקון, תיווצר אחידות לגבי חמש שנות הוותק הראשונות של העובד – כאשר בכולן מגיעים לו 16 ימי חופשה קלנדריים, שהם 14 ימים בפועל למי שעובד שישה ימים בשבוע, ו-12 ימים בפועל למי שעובד חמישה ימים בשבוע.

500 שקל קנס לנוסעים בנתיב תחבורה ציבורית

הקנס על נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית הוכפל, ומינואר 2017 הוא עומד על 500 שקל. בנוסף מצלמות אכיפה אוטומטיות יצלמו את הנהגים הנוסעים בנת"צ – בכבישים רבים ברחבי הארץ, בעיקר באזור המרכז. היכנסו לכתבה על מיקומי מצלמות נת"צ >

10 אגורות על כל שקית בסופר

אחרי שנים ארוכות של התנעה, בינואר 2017 שקיות בסופר יפסיקו להיות מחולקות חינם – לפחות אלה עם הידיות – ויעלו 10 אגורות לשקית. קיים ויכוח אם הסכום נמוך מדי ולא מספיק מרתיע, אך מה שבטוח – האפקט של הגברת המודעות לעצם צריכתן המופרזת של השקיות המזהמות, קיים. היכנסו לכתבה על חוק השקיות >

הוזלה במחירי התרופות

החשמל והדלק אמנם התייקרו היום, אבל מחירי תרופות המרשם הוזלו בממוצע ב-3.5% לעומת אשתקד. הסיבה היא לא סבסוד מופלא של הממשלה, אלא בעיקר שינויים בשערי המטבעות בשילוב עם ירידות קלות במחירים בחו"ל והפחתת המרווח לרוקח בתרופות יקרות.


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות