למשרד הבריאות יש מסר ברור באשר לגילוי העופרת במי ברז

למשרד הבריאות יש מסר ברור באשר לגילוי העופרת במי ברז

במשרד הבריאות מקפידים לעדכן את הציבור בנושא המתכות במכונות הקפה, אבל מה לגבי העופרת במי השתייה שלנו?

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

בעקבות הדיווח של העיתונאית עדי דברת בדה מרקר, ולפיו התגלו מתכות גם במי ברז באזורים שונים בארץ ולא רק במים שמפיקות מכונות הקפה, תוהים צרכנים רבים מה עליהם לעשות.

לפי דה מרקר, הממצאים התגלו על-ידי מכון התקנים בעקבות בדיקות שהוזמנו בין היתר על-ידי יבואנים של מכונות קפה, שרצו לברר מה מקור המתכות במכונות הקפה התעשייתיות, שלאחרונה בישרו עליהן משרדי הבריאות והכלכלה.

על פניו, מדובר בממצאים חמורים ומדאיגים – שאמורים להדיר שינה מעיני הבכירים במשרד הבריאות הרבה יותר מאשר המתכות שהתגלו בדגמים מסוימים במכונות קפה תעשייתיות.

אלא שמהכתבה בדה מרקר עולה תמונה הפוכה: במשרד הבריאות מטילים את האחריות לאיכות המים בבתים על תאגידי המים, ואת האחריות לבצע בדיקה ביתית הם מטילים על הצרכנים עצמם.

כאשר פניתי למשרד הבריאות, קיבלתי את התגובה הלקונית הבאה:

"בימים אלו מתקיימות בדיקות מכונות קפה שיזמו משרד הבריאות ומשרד הכלכלה. נשמח לעדכן בתוצאות כאשר הבדיקות יסתיימו. יודגש כי על פי למעלה מ-5000 בדיקות שנערכו ב-3 השנים האחרונות המים בישראל תקינים והם עומדים בתקן מחמיר יותר מאשר התקן האירופי והאמריקאי".

אגב, מי שנוהג לשתות מים מבר מים של תמי 4 ודומיו לא יכול להיות רגוע יותר מאלה ששותים מי ברז רגילים, משום שמתכות כבדות כמו עופרת אינן מסוננות במסנני המים הללו.

מה עושים? לאור העובדה שמשרד הבריאות בוחר למלא את פיו מים, צרכנים שמבקשים לבדוק מה הם שותים יכולים להזמין על חשבונם בדיקה, ובמקרה שהבעיה נובעת מהצנרת – להחליף את הצנרת. עם זאת, לעתים הבעיה היא לא בצנרת הפרטית שלהם אלא בצנרת הבניין – ואז החלפת הצנרת הפרטית לא תעזור.

 

 


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות