תרופות לסרטן ולמחלות קשות: כעת למסירה ללא תשלום

תרופות לסרטן ולמחלות קשות: כעת למסירה ללא תשלום

התרופות נמסרות על-ידי ארגון "חברים לרפואה"

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

חולים במחלות קשות ובני משפחותיהם מתמודדים לעתים קרובות לא רק עם הסבל והחרדה שמלווים את המחלה, אלא גם עם הקושי הכלכלי והביורוקרטי שבהשגת התרופות – חלקן מחוץ לסל הבריאות ועולות אלפי שקלים. בתוך הקושי והעצב – ארגון חברים לרפואה הוא קרן אור וקרש הצלה: היום פרסם הארגון כי יש בידיו תרופות בשווי עשרות אלפי שקלים ממתינות להימסר כתרומה בימים אלה, וביניהן אקסטנדי (XTANDI), שמחירה מגיע ל-17,500 שקל, אינליטה (Inlyta) – שמחירה עבור 60 טבליות של 5 מ"ג מגיע ל-24,000 שקל; ספריצל (Sprycel) – שמחירה ל-50 טבליות של 60 מ"ג מגיע ל-יותר מ-21,000 שקל; סרטיקן (Certican) – שמחירה עבור 60 טבליות של 0.7 מ"ג מגיע לכ-1,800 שקל, טייקרב (Tycerb) ותרופות נוספות המשמשות לטיפול בחולים במחלות קשות.

כדי לקבל את התרופות, יש להציג מרשם וחומר רפואי רלבנטי. חולים הזקוקים להן ומתקשים לרוכשן יכולים לפנות לארגון באמצעות אתר הארגון, שכתובתו www.haverim.org.il.

{gallery}1610-medicines:::0:0{/gallery}

"חברים לרפואה" אינו ארגון חדש, הוא הוקם כבר ב-2003, אך למרבה הצער, הצורך בפעילותו רק הולך וגדל. לפי נתוני הארגון, 20% מהחולים והקשישים בארץ מוותרים על רכישת תרופות – פשוט כי ידם אינם משגת. זאת בשעה שבכל שנה מושלכות בישראל לפח תרופות בשווי של 150 מיליון שקל. הארגון עושה מאמץ לאתרן ולהעבירן לחולים דלי אמצעים הזקוקים להן, ובשנת 2014 שלח למעלה מ-40,000 חבילות ישירות לחולים.

למעשה, כמעט לכל אדם יש לא מעט תרופות שהוא כבר לא זקוק להן – ובמקום לחכות עד שיפוג תוקפן ולהשליכן לפח – המטרה היא לעורר את המודעות לתרום אותן לחולים ולקשישים שאינם מסוגלים לממן תרופות.

כיצד מתבצעת התרומה? הודעות על תרופות לתרומה מתקבלות במשרדי הארגון ובנקודות האיסוף הפזורות ברחבי הארץ. התרופות נאספות מהתורמים על ידי שליחים ומתנדבים ומועברות אל מוקד ניתוב התרופות בארגון, שם הן ממוינות ונבדקות על ידי רוקחים מוסמכים, מוכנסות למאגר הממוחשב של הארגון ומאוחסנות בתנאי בית מרקחת.

התרופות נאספות על ידי מתנדבים ברחבי הארץ, מועברות למשרדי הארגון ונבדקות על ידי רוקח מוסמך. במקביל, מדי חודש פונים לארגון אלפים ומבקשים תרופות. תרופות שאותרו כתקינות מועברות אליהם לאחר קבלת מרשם עדכני, ונשלחות לביתם באמצעות שליחים או דואר רשום כדי למנוע טרחה. פרטי התורמים הרשומים על האריזה נמחקים.

ניהול הפרויקט, הפיקוח, המיון, האחסון, והמשלוח ממומנים כולם על ידי הארגון ללא כל הוצאה מצד החולים, כשעלות ממוצעת של שליחת כל חבילה היא כ-20 שקל.
לכן, הארגון קורא לא רק לתרום תרופות אלא אף לתרום כספים שיכסו את עלויות המשלוח.

לאחרונה, פועל בארגון גם בית מרקחת בפיקוח משרד הבריאות, המאפשר לקבל תרומת תרופות ישירות מחברות התרופות.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 2

  1. תרופות ל מסירה:
    Votrient Pazopanib ווטריינט 400 מג 2 החבילה
    טרגין 20
    פרקוסט 10 – 3 החבילה
    נקסיום 40 מג 2 החבילה
    054-5573490

    1. שלום אלנה לאשתי נגנב התיק עם הכדורים של פרקוסט ויש לה בעיה עם בית מרקחת עד שיעבור הזמן בנתיים לא מקבלת וסובלת מכאבי ראש האם זה עדיין רלוונטי תודה ארז

נגישות