בכמה תגדיל תוכנית "נטו משפחה" של כחלון את הנטו שלכם?

בכמה תגדיל תוכנית "נטו משפחה" של כחלון את הנטו שלכם?

כל הפרטים, המספרים והסכומים שיעשו לכם סדר ויגלו לכם כמה תוכלו להרוויח מהתוכנית, גם אם אינכם משפחה עם ילדים קטנים שהולכים לצהרון

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

הרבה פרטים ומספרים כוללת תוכנית "נטו משפחה" שעליה הכריז שר האוצר משה כחלון היום, במסיבת העיתונאים שאליה הזמין בהתראה של פחות משעתיים את העיתונאים הכלכליים.

חשוב לציין כי לפחות חלק מההטבות שמוזכרות בתוכנית יהיה רלבנטי רק בשנים 2017-2018. הפרט הזה נמסר רק לאחר שהדבר נשאל במסיבת העיתונאים.

עוד חשוב לציין כי למרות הרמזים על העלאה צפויה של קצבאות הנכות, כתוצאה ממאבק מתמשך ונחוש של הנכים – לא נמסר שום פירוט על כך במסיבת העיתונאים, וזאת משום שהוועדה בראשותו של ירון זליכה טרם הגישה את מסקנותיה הסופיות.

אז מה כן כוללת התוכנית וכמה כסף תראו בחשבון כתוצאה ממנה? למעשה, אם אתם מבוגרים ללא ילדים, רווקים או מבוססים מאוד, תרגישו פחות את השינוי בנטו. התוכנית – כפי שאמר השר כחלון – מיועדת למשפחות, ובפרט משפחות עם ילדים קטנים. אם אותן משפחות מתגוררות ביישובים חלשים – הן יהיו המרוויחות העיקריות.

הנה הפרטים:

ביטול / הפחתה של מכסים על בגדי תינוקות, הנעלה ומכשירי סלולר

סעיף זה הוא הסעיף היחיד שרלבנטי למעשה לכלל האזרחים ולא רק למשפחות עם ילדים.

ייתכן שהוא הוכנס לתוכנית בדיוק משום כך, כדי שלא רק משפחות במעמד הביניים ובעשירונים הנמוכים יוכלו להתחבר לתוכנית.

כיום, מס הקנייה על ייבוא מכשירי סלולר עומד על 15% – ולפי התוכנית הוא יבוטל כליל. המשמעות היא ירידה של מאות שקלים במחירי הסמארטפונים היקרים, שעדיין ברובם יהיו יותר יקרים בישראל לעומת מדינות בחו"ל. דוגמאות אפשר לקרוא בכתבה על מחירי סמארטפונים אחרי הרפורמה שפרסמתי כאן מוקדם יותר.

באופן מיותר לחלוטין, גם על נעליים מוטל היום מס קנייה של 12%, ועל ייבוא בגדי תינוקות יש מס של 6%. לפי התוכנית, המכסים על יבוא הנעליים וייבוא בגדי תינוקות יבוטלו.

החל ממתי? לא נמסר תאריך מדויק, אך נמסר שזה יקרה בשבועות הקרובים. המשמעות היא שלמי שתכנן לקנות סמארטפון – כדאי להמתין. כך גם לגבי נעליים ממותגות.

עלות למדינה: 800 מיליון שקל בשנה.

הגדלת והשוואת נקודות זיכוי להורים עובדים בגין ילדים

ZIKUYהשוואת נקודות זיכוי להורים. מתוך מצגת משרד האוצר

נקודות הזיכוי הניתנות להורים בגין ילדים מיום היוולדם ועד גיל 6 יוגדלו ותהיה השוואת תנאים בין גברים לנשים. שווי נקודת זיכוי הוא 215 שקל בחודש.

כיום, גברים זכאים לנקודות זיכוי בעבור ילד מיום היוולדו עד גיל 4 באופן הבא: נקודה אחת בעבור ילד עד גיל שנה, 2 נקודות בעבור ילד בגיל שנתיים עד 3 ונקודה אחת בעבור ילד בן 3 עד 4. 

נשים זכאיות לחצי נקודה מיום היוולדו של הילד עד גיל שנה, ולאחר מכן ל-2 נקודות כל שנה עד גיל 6. 

לאחר התוכנית, שני בני הזוג יהיו זכאים ל-1.5 נקודות זיכוי עד גיל שנה, ול-2.5 נקודות מגיל שנה עד גיל 6.

החל ממתי? יינתן רטרואקטיבית מינואר 2017.

עלות למדינה: 1.7 מיליארד שקל. התוכנית מיטיבה בעיקר עם עשירונים 3-8.

סבסוד צהרונים

כיום, התשלומים של ההורים בעבור צהרונים נעים בין 900 ל-1,300 שקל לחודש (בהתאם ליישוב).

לפי התוכנית, המדינה תסבסד את התשלום בגין הצהרונים. לאחר סיכום עם מרכז השלטון המקומי, הסבסוד יהיה דיפרנציאלי, והורים שמתגוררים ביישובים חזקים יותר יזכו לא רק לסבסוד קטן יותר, אלא גם עבור ילדים בטווח גילים מצומצם יותר. כלומר, בעוד שיהיו משפחות שיקבלו סבסוד של 350 שקל לחודש לילד מגיל 3 עד 8, יהיו משפחות שיקבלו סבסוד של 150 שקל בלבד ורק עבור ילדים בכיתה א' ו-ב' (במשרד האוצר כנראה סבורים שבגיל צעיר יותר הילד יכול לדאוג לעצמו ולא זקוק לצהרון).

לפי התוכנית, באשכול סוציו-אקונומי 4 יינתן סבסוד של 350 שקל בחודש לילד עבור צהרון מגיל 3 עד גיל 8; באשכול 5 – סבסוד של 300 שקל בחודש מגיל 3 עד 8; באשכול 6 – סבסוד של 300 שקל רק בכיתות א'-ב'; באשכול 7 – סבסוד של 200 שקל בחודש רק בעבור כיתות א'-ב; באשכול 8 רק 150 שקל ורק לילד בכיתות א'-ב'.

 

החל ממתי? החל משנת הלימודים הקרובה – ספטמבר 2017.

עלות למדינה: 900 מיליון שקל בשנה.

הגדלת מענק העבודה  (מס הכנסה שלילי)

נכון להיום, גברים המשתכרים עד 4,800 שקל בחודש זכאים למענק עבודה של 330 שקל בחודש, ונשים המשתכרות עד 4,800 שקל בחודש זכאיות ל- 495 שקל בחודש.

התוכנית מגדילה ומשווה את גובה מענק העבודה הניתן כיום בין גברים לנשים, וכן מרחיבה את גובה ההכנסה שבגינה הוא ניתן. מאחר שמדובר על מענקים לבעלי הכנסות נמוכות, התוכנית מיטיבה עם עשירון 5 ומטה.

תוספת ההכנסה למקבלי שכר של עד 5,000 שקל תעמוד על 495 שקל בחודש הן לגברים והן לנשים אשר הורים לילד אחד או שניים, ולכ-720 שקל להורים עם שלושה ילדים ומעלה.

על מנת ליצור תמריץ להשתתפות בשוק העבודה, משפחות שבהן שני בני הזוג עובדים יזכו לתוספת של 30%, כך שמענק העבודה יעמוד על 644 שקל בחודש להורה לילד עם עד שני ילדים, וכ-936 שקל להורה לשלושה ילדים ומעלה.

גובה המענק החודשי לשני בני הזוג עם שלושה ילדים יעמוד על 1,872 שקל בחודש, במקום 1,200 שקל בחודש כיום.

MAANAKמתוך מצגת משרד האוצר

החל ממתי? יופעל רטרואקטיבית עם הגשת הדוחות השנתיים לשנת 2017 במהלך השנה הבאה.

עלות למדינה: 750 מיליון שקל.

משרד האוצר: התוכנית לא תגדיל את הגרעון

לפי הודעת משרד האוצר, עלות התוכנית הכוללת נאמדת ב-4 מיליארד שקל לשנה ושומרת על מסגרות התקציב מבלי להגדיל את הגרעון. התוכנית מתבססת על נתוני הרבעון הראשון של שנת 2017 שהסתיים עם עודפי גביית מסים של 1.6 מיליארד שקל ים וכן על תחזית הצמיחה המעודכנת של הכלכלן הראשי במשרד האוצר שצפויה להביא לגידול בהכנסות של 3 מיליארד שקל ב-2017 ו-3.5 מיליארד שקל ב-2018. התוכנית אינה כוללת את הכנסות המדינה הצפויות מעסקת מובילאיי.


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות