שופינג בנובמבר? פייפאל, כאל, לאומי קארד, ישראכרט ודואר ישראל... מי מעניק החזר כספי, אילו הטבות מבטיחים ומהן האותיות הקטנות?

שופינג בנובמבר? פייפאל, כאל, לאומי קארד, ישראכרט ודואר ישראל… מי מעניק החזר כספי, אילו הטבות מבטיחים ומהן האותיות הקטנות?

איזו חברת אשראי נותנת לכם החזר כספי ממשי, והאם תוציאו על הכרטיס cal FixNet של כאל יותר ממה שתקבלו? 

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מבצעים מבצעים מבצעים – זה מה שמבטיחים לצרכנים בנובמבר. 

מדובר במבצעים כמעט בכל ענף ובכל חנות, ולמרות שהדגש הוא על הקניות באינטרנט, יש גם סיילים שמתקיימים בקניונים ובחנויות פיזיות.

אירוע הקניות המקוון הראשון יחל כבר ביום רביעי הקרוב במסגרת Shopping.IL – יומיים של סיילים באתרים ישראליים, שמובילה גוגל. 

מיד אחריו, ב-11.11, יחול יום הרווקים הסיני, שבו בדרך כלל מככבים האתרים עלי אקספרס ודיל אקסטרים, ואחר כך בלאק פריידיי וסייבר מאנדיי – ימי קניות שבעבר אפיינו בעיקר את הרשתות האמריקניות ובשנים האחרונות הפכו לסיבה למסיבה גם כאן בארץ.

אז מיליוני שקלים עומדים לצאת מכיסי הישראלים ולעבור אל כיסי הסוחרים בארץ ובחו"ל – ועכשיו נשאלת השאלה איך נשלם… האם בכרטיס אשראי? ואם כן, באיזה? או שאולי באמצעות חשבון פייפאל? ואולי בכלל באמצעות ויזה נטען של דואר ישראל…?

ובכן, זו בדיוק ההגדרה של המונח "שאלת מיליון הדולר".

מן הסתם, כל אחת מהחברות האלה רוצות שהתשלומים יעברו דרכה, מהטעם הפשוט שבכל עסקה שאנחנו הצרכנים מבצעים טמונה עמלה שמתגלגלת אליהן. לכן, בדואר ישראל מסבירים למה הכי משתלם לשלם בכרטיס נטען, בכאל מבטיחים כסף חזרה, בישראכרט השיקו כרטיס אשראי עם עלי אקספרס, בלאומי קארד תקבלו זיכוי ובפייפאל מבטיחים להגן עליכם ב-100%.

הנה הפרטים:

כאל

חברת האשראי Cal השיקה פורטל מכירות אונליין ומבטיחה הנחה של 4%-20% בכ-400 אתרים, ביניהם HOTELS.COM, דיל אקסטרים, אסוס, עלי אקספרס, Booking.com ועוד.

בנוסף, מציעים בכאל את כרטיס האשראי CalFixnet, שבו לקוחות שמבצעים קניות במט"ח בכל אתר שהוא מקבלים החזר כספי על קניות.

לא מדובר בסכומי עתק. מדובר בהיקף של 5% על רכישות במט"ח באתרים בינלאומיים באינטרנט ובחו"ל, כשהתקרה היא עד 80 שקל בחודש. 

ההחזר ניתן אחת לרבעון, אך לא במזומן או בזיכוי, אלא באמצעות המחאה הנשלחת בדף הפירוט של הלקוח. את ההמחאה אפשר לנצל ברשתות שונות, כמו גולף, באג, סקאל, ורדינון ועוד. 

מחזיקי הכרטיס מקבלים גם החזרי קנייה הנעים בין 5%-10% על קניות בארץ ברשתות כגון זארה, קסטרו, ניו פארם, סופר-פארם, אופטיקנה ועוד.

כדאי לשים לב לאותיות הקטנות. ההחזר הכספי בשיעור 5% והוא מוחזר רק אחת לרבעון. בשל ימי האשראי שמעניק הלקוח לכאל עד שהוא נפגש עם ההחזר, מדובר בסכום זניח.

בנוסךף מימוש ההחזר ברשתות המוגדרות מבטל כל הנחה אחרת בחנות (כלומר ההחזר הוא ממחיר קטלוגי מלא), כך שאין כפל הנחות.

יש לדעת שההחזר בפועל כפוף לצבירה של 20 שקל לפחות, אחרת הוא נדחה לרבעון הבא, ובנוסף, לא ניתן לפדות יותר משתי המחאות ביחד.

בכאל יכולים היו לבחור בשיטה של זיכוי לחשבון, ואז לשחרר את הלקוחות מהתלות לממש את השובר תחת כל המגבלות הנ"ל, אך בוחרים כמובן לכבול אותם ובנוסף בוחרים לשלוח את ההמחאה בדואר. עד שהמחאת ההחזר בדואר מגיעה לוקח עוד חודש מעבר לרבעון.

האם אחרי כל זה, הכרטיס משתלם? כנראה שלא. דמי הכרטיס גבוהים, ומתבטלים אר במקרה של מחזור קניות חודשי אימתני ביחס לתקרת ההחזר החודשית. במילים אחרות, הכרטיס עולה הרבה הרבה יותר ממה שהוא נותן בחזרה).

בנוסף, בלי קשר לכרטיס CalFixnet, כלל מחזיקי CAL יכולים לפרוס את התשלום על קניות באינטרנט והוצאות בחו"ל ל-3 תשלומים ללא ריבית. 

דואר ישראל

בדואר ישראל מציעים בחודש נובמבר הטבה למי שיזמין כרטיס אשראי נטען. מדובר בכרטיס ויזה נטען בדולרים ומאסטרקארד נטען באירו ובליש"ט.

המזמינים בנובמבר יכולים לקבל את הכרטיס עם שליח עד הבית תמורת כ-10 שקלים, וכן לקבל הטבה של 10 דולר או אירו טעונים בכרטיס. 

עלות הכרטיס 45 שקל להנפקה ראשונה. 

הכרטיסים הנטענים של בנק הדואר הינם כרטיסים מאובטחים המשמשים לרכישות באינטרנט, בטלפון ובכל בתי העסק בעולם המכבדים כרטיסי ויזה או מאסטרקארד.

הכרטיס משמש גם למשיכת מזומנים באמצעות מכשירים אוטומטיים ברחבי העולם.

הכרטיס אינו מקושר לחשבון בנק ולכן אינו חושף את פרטי חשבון הבנק של המשתמש בכרטיס להונאות.

תוקף הכרטיס עד 3 שנים, ולעתים קרובות הורים רוכשים אותו כפתרון שליטה בהוצאות עבור בני נוער.

 לאחר ההטענה הראשונה, הכרטיס ניתן לטעינה חוזרת רב פעמית באמצעות סניפי הדואר בתשלום בשקלים, במט"ח (על פי סוג הכרטיס) ובאשראי (בהתאם להגבלות ולעמלות. העמלה תמיד משולמת בשקלים) או באמצעות העברה בנקאית לכרטיס ללא הצורך להגיע לסניפי הדואר.

חשוב לדעת שטעינה חוזרת של הכרטיס בשקלים כרוכה בעמלה של 0.8% מסכום הטעינה (מינימום 7 ₪) בתוספת הפרשי שערים. טעינת מט"ח לכרטיס כרוכה בעמלה של 2.5% (מינימום 15 ₪).

המבצע עד 30 בנובמבר 2017.

פייפאל

PayPal מציעה את "תכנית הגנת הקונה" המאפשרת החזר עבור הסכום המלא של הפריט, וכן שירות "יש דרך חזרה" שאף מעניק החזר כספי על עלות שילוח המוצר בחזרה למוכר, בהתאם לתנאים.

בנוסף, היא מציעה מחשבון שמציג לקונה את כל העלויות, כולל מיסוי ושילוח.

ומה לגבי האותיות הקטנות? שימו לב ליחס המרת המטבע כאשר אתם משלמים בפייפאל. כפי שפורסם בפואנטה לפני מספר חודשים, בבקשה לייצוגית נטען כי מעבר לעמלת המרה שגובה פייפאל בגובה 2.5%, שהיא עמלה מקובלת גם בחברות האשראי האחרות, החברה גובה באופן עקיף עמלה נוספת מוסווית מהצרכנים הישראלים, משום שהיא גוזרת את עמלת ההמרה משער החליפין הגבוה שהיא גובה ללא הצדקה.

טענה אחרת וחמורה כלפי פייפאל באותה בקשה, היא שבכל פעם שהסכום אינו עגול, החברה מעגלת אותו כלפי מעלה, גם במקרים שצריך לעגל אותו כלפי מטה לטובת הצרכן וגם במקרים שמדובר בפחות מ-5 אגורות – מטבע שבוטל על-ידי בנק ישראל. 

ישראכרט

כפי שפורסם כאן, ישראכרט יצאה במהלך משמעותי מאוד בכל הנוגע לרכישות של ישראלים אונליין, והשיקה כרטיס אשראי משותף עם ענקית הסחר הסינית עלי אקספרס.

הכרטיס מקנה הנחה על רכישות באתר, כאשר ההנחה עולה ככל שעולות הרכישות, עד 150 דולר בחודש.

בנוסף, ניתנות הנחות קבועות על מספר מותגי אופנה ספורט ואלקטרוניקה הנמכרים ב-AliExpress, כגון מותג הספורט Li Ning (שפתח גם חנויות בישראל). בתקופת ההשקה ניתנת מתנה של 5 דולרים על רכישה ב-בAliExpress, בנוסף להנחה הקבועה.

מחזיקי הכרטיס יקבלו פטור מדמי כרטיס לשנה.

לאומי קארד

גם כאן נותנים החזר על קניות, אבל במקרה הזה הוא משתלם יותר, משום שמדובר בזיכוי אמיתי ולא בשובר למימוש בקנייה נוספת.

זאת, באמצעות Pay-Back – זיכוי שנצבר לזכות לקוחות לאומי קארד הרוכשים מוצר באתר מתוך האתרים המוצעים בשירות. ההחזרים נצברים רק כאשר עוברים לקניות באתר דרך הקישור באתר לאומי קארד, ולא מדובר בכל סכום אלא מ-50 שקל. על כל 50 ₪ ומעלה שצוברים כהחזרים כספיים, ניתן לקבל החזר כזיכוי בכרטיס אשראי לאומי קארד בלבד.

האתרים הכלולים בשירות הם גם אתרים בינלאומיים כמו eBay וגם אתרים ישראלים כמו באליגם, sabon ואחרים.

קראו עוד כתבות מעניינות בפואנטה:

תגובות: 0

נגישות