שווה להכיר: אתר שוקבוק מאפשר הזמנת ירקות ופירות במחיר הוגן לצרכנים ולחקלאים

שווה להכיר: אתר שוקבוק מאפשר הזמנת ירקות ופירות במחיר הוגן לצרכנים ולחקלאים

אם אתם מחפשים חקלאות ישירה, שווה להזמין דרך אתר שוקבוק. האתר מחבר בין חקלאים וצרכנים, מקדם חקלאות ישראלית ומבטיח מחירים הוגנים

תהיו חברים, שתפו את הכתבה




ירקות ופירות טריים שנקטפו יום לפני שהגיעו לבית הלקוח, ונמכרים במחיר הוגן הן מבחינת החקלאי והן מבחינת הצרכן – זה מה שמציע מיזם חדש עם מודל יצירתי: אתר שוקבוק.

המודל של האתר שונה מזה שאנחנו מכירים, משום שהוא מתבסס על ביקושי אמת: הצרכנים מזמינים באתר את הירקות והפירות שהם זקוקים להם – ורק אז החקלאים קוטפים ומספקים את ההזמנה.

המשלוחים יוצאים במועדים מסוימים, כשהצרכנים יודעים מראש מתי יקבלו את המשלוח.

זאת, בניגוד למצב המקובל שבו החקלאים קוטפים ומשווקים את התוצרת, התוצרת מגיעה לרשתות שיווק, הצרכנים קונים מה שהם צריכים והיתר נזרק לפח.

שוקבוק, שהוקם על-ידי ארבעה יזמים צעירים וחרוצים שבאים מהענף, משנה לחלוטין את מאזן הכוחות הזה, והופך את התיווך לשקוף ויעיל.

המייסדים הם אייל יעקבי ואחיו זיו יעקבי, ולצדם שני חקלאים שמתמחים בייצוא עגבניות – גיל פז ואמיר פלג.

אתר שוקבוק – מהחקלאי ישירות לצרכן

מאז ההקמה צבר אתר שוקבוק מאות לקוחות קבועים, והוא עבר משלב הפיילוט לשלב של פעילות מלאה. המשלוחים מתבצעים בשלב זה כמעט בכל הארץ – מדרום לבאר שבע ועד חיפה, וצפויים להתרחב.

בנוסף, מתכוונים בשוקבוק להוסיף למגוון גם תוצרת אורגנית.

אמיר פלגהחקלאי אמיר פלג מקדש ברנע, אחד מיזמי אתר שוקבוק. צילום: זיו יעקבי

-מבחינת הצרכן, המודל שלכם לא מאפשר ספונטניות, משום שהמשלוחים נקבעים לימים מסוימים במהלך השבוע.

אייל יעקבי: "נכון, צריך להיערך ולדעת מה רוצים להזמין. היתרונות הם שהתוצרת מגיעה טרייה מאוד ומחזיקה הרבה זמן במקרר, ובנוסף, שהמחיר אחיד לאורך חודשים ארוכים, אפילו שנה. אין אצלנו כמעט תנודות במחיר". 

-המשמעות היא שלפעמים המחירים של אתר שוקבוק יהיו גבוהים יותר מבסופר?

יעקבי: "נכון, אבל לעתים קרובות הם נמוכים יותר או דומים. כדאי לבדוק את סל המוצרים המלא ולא פחות חשוב – להביא בחשבון את האיכות. המוצרים שלנו טריים יותר מאלה שנמכרים ברשתות השיווק. כשקונים בסופר, ייתכן שהפרי או הירק נקטף הרבה זמן לפני הקנייה ולכן הוא מחזיק פחות זמן מעמד. מעבר לזה, הצרכן יודע שהחקלאי הרוויח מה שמגיע לו. יש פה היבט של הוגנות".

-איך אתם מצליחים למכור אננס ב-25 שקל, כשברשתות השיווק הוא נמכר ב-35-30 שקל ליחידה?

יעקבי: "בדיוק לפי אותו רציונל. אנחנו לא משחקים במחירים בגלל שלירק או פרי מסוים יש תדמית יוקרתית. אנחנו פועלים בכל הירקות והפירות לפי אותו מודל רווח לחקלאי ולנו, וזה המחיר ההוגן לאננס. כך גם לגבי אספרגוס".

-למה חשוב לכם ששמו של בחקלאי יופיע באתר מתחת לירק או לפרי שהוא מוכר?

יעקבי: "כי מעבר להיבט הכלכלי שלנו, שבו הביקוש קובע ולכן חקלאים לא צריכים לעבוד לפי ניחושים, יש כאן היבט חברתי-אנושי: הצרכן יודע בדיוק מי החקלאי שגידל את הפרי שהוא אוכל. כך נוצרת היכרות ומחויבות בין החקלאי לצרכן, ויש צרכנים שממש יוצרים קשר עם המגדלים".

הפתרון של כחלון: יבוא ירקות

כזכור, לאחרונה הכריז שר האוצר משה כחלון כי הוא פותח לייבוא את הענף, ומאפשר לייבא ארצה כ-60 אלף טון של ירקות כדי למנוע מצב של מחסור ומחירים גבוהים לקראת פסח.

הצעד הזה הביא לביקורת קשה בקרב החקלאים. למעשה, כבר שנים שהחקלאים זועקים שהמחיר שהם מקבלים עבור התוצרת שלהם נמוך מדי. את המראות הכואבים של חקלאים המשמידים שדות של פלפלים או עגבניות ראינו בחודשים האחרונים יותר מפעם אחת. יבוא מחו"ל כמובן רק יחמיר את הבעיה.

במקביל, זועקים הצרכנים שהמחיר שהם משלמים גבוה מדי.

בין שני הגורמים האלה נמצאים מתווכים שמשחקים במחירים, ולמרות שנים של מחאה – עדיין מנווטים את הצרכנים ואת החקלאים כאוות נפשם.

לכן, הצלחתו של מיזם כמו של שוקבוק היא מצב של win-win, ויש לקוות כי הוא יתרחב.

 

אל תשמרו את המידע לעצמכם, שתפו את החברים בכתבה, ואל תשכחו לפרגן לנו בלייק כאן למטה!

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 




מעוניינים לפרסם בפואנטה?
השאירו פרטים וקבלו דרך קיצור ללקוחות שלכם!



    דפנה הראל כפיר
    דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
    תגובות: 0

    נגישות