אושרה החוק שאוסר הכנסת כלים חד פעמיים לחופי אילת. מהם החריגים?

אושר החוק שאוסר הכנסת כלים חד פעמיים לחופי אילת. מהם החריגים?

בפעם הבאה אל תשכחו להביא אתכם כלים רב פעמיים. אושר האיסור להכניס כלים חד פעמיים לחופי אילת. שימו לב מה מוגדר "חד פעמי". חדשות הסביבה

כלים חד פעמיים בחופי אילת
תהיו חברים, שתפו את הכתבה

אם נמאס לכם לדרוך על מזלגות מפלסטיק ולשחות בין כוסות שצפות בין הגלים באילת, קבלו בשורה מצוינת: אושר החוק האוסר הכנסת כלים חד פעמיים לחופי אילת. למעשה, אילת היא העיר הראשונה בארץ שבה לא ניתן יהיה על פי חוק, להכניס לשפת הים מוצרים חד-פעמיים, וגם לא למכור מוצרים חד-פעמיים בשטח החוף.

לחצו כאן כדי לקבל העדכונים החמים שלנו בטלגרם >

לחצו כאן ועקבו אחרינו גם באינסטגרם > 

> רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לקבוצת עדכוני קורונה >

מעתה, לא יהיה ניתן להכניס לשפת הים מוצרים חד פעמיים (למעט בקבוקי משקה שאינם מזכוכית) ושקיות ניילון. בנוסף, לא יהיה ניתן למכור מזון ושתיה במוצרים חד פעמיים בשטח החוף.

לא רק כלים חד פעמיים מפלסטיק

האיסור כולל לא רק כלי פלסטיק, אלא גם כלים מקרטון ומאלומיניום. מדובר בסכו"ם, צלחות, כוסות, בוחשנים, קשיות ועוד. בשטח החוף יוצב גם שילוט שיזהיר את המתרחצים מפני שימוש בכלים חד פעמיים, השארתם או הטמנתם בחול.

כעת העירייה נערכת ליישום החוק בהתאמה לתקופת הקורונה. לאחר שתיקבע המדיניות ייאכף החוק במקביל למהלכי הסברה בהתאם.

בדיקת קורונה אילת

איסור על הכנסת כלים חד פעמיים לחופי אילת – מכל הסיבות שבעולם

כמובן, חשיבות החוק הזה גדולה לא רק בגלל תחושת הגועל ולכיעור שנגרם לחופים. הנזק האמיתי הוא כמובן נזק סביבתי נוראי שגורמים כלי פלסטיק וכלים חד פעמיים. המוצרים הללו מתפרקים ביבשה ובים לחלקיקים בגדלים שונים. בעלי חיים ימיים ויבשתיים מזהים אותם כמזון, או לחילופין מסתבכים במוצר ומתים כתוצאה מחנק או מפגיעה פנימית.

החוק אושר שנה אחרי שמועצת העיר אילת אישרה תיקון לחוק עזר לאילת האוסר על שימוש במוצרים חד פעמיים בחופים. למעשה, מדובר בהשלמת חקיקה, לאחר שמשרד הפנים והמשפטים אישרו את התיקון לחוק עזר לאילת. למעשה, אילת היא העיר הראשונה בישראל שהשלימה את המהלך האוסר שימוש בכלי פלסטיק ובכלים חד פעמיים בחופים.

אגב, החקיקה בנוגע לאילת מגיעה באיחור רב ביחס למה שקורה במקומות אחרים בעולם. המדינות המובילות הן מדינות האיחוד האירופי, ויש חקיקה דומה במחוזות שונים באוסטרליה, בקנדה ובארצות הברית. גם מדינות באפריקה ובדרום אמריקה חוקקו חוקים כאלה.

אגב, גם בסיני שבמצרים, קיים חוק האוסר על שימוש, ייצור, או החזקה בכל אופן שהוא של מוצרי פלסטיק חד פעמיים לאורך חופי הים האדום.

 

שתפו את הכתבה, ואל תשכחו לפרגן לנו בלייק כאן למטה, זה ממש חשוב לנו…

היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

קראו עוד חדשות צרכנות באתר פואנטה

 

 

 

 


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות