אתר צ'יינה ביי תחת צו פירוק. האם אפשר להזמין, האם תקבלו את המוצרים?

אתר צ'יינה ביי תחת צו פירוק. האם אפשר להזמין, האם תקבלו את המוצרים?

תלונות במועצה לצרכנות: מחכים כבר חצי שנה לספה

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

בסוף השבוע פורסם שחברת צ'יינה ביי (China Buy) חייבת יותר מחצי מיליון שקל (570,000 שקל) לערוץ 10 – והתוצאה היא הליך משפטי. שופטת בית המשפט המחוזי מרכז נתנה צו פירוק זמני, לאחר שבבקשה נטען שחברת צ'יינה ביי וחברת צ'יינה גרופ (הרשומה בהונג קונג) הגיעו לחדלות פירעון ויש להן חוב עצום לנענע 10 ולערוץ 10.

למרות זאת, האתר עדיין פעיל ומי שנכנס אליו יכול לבצע הזמנה.

הדבר מעמיד את הצרכנים במצב מעורפל, משום שלא ברור אם ואיך המחלוקת תיפתר.

חשוב להבין כי נענע 10 וצ'יינה ביי הן למעשה שותפות ומדובר במחלוקת עסקית, אבל בפועל – ברגע שהחברה נמצאת בפירוק, לא ברור מה יעלה בגורלה.

אז מה קורה עם הצרכנים? תלונות על השירות של צ'יינה ביי קיימות לא רק בצד העסקי שבין ערוץ 10 לצ'יינה ביי.

בפייסבוק קיים גם עמוד ששמו "Chinabuy Israel נפגעי שירות", שחברים בו כ-300 איש. לא ברור מי עומד מאחוריו, אבל אפשר לראות שם תלונות, למשל תלונה של לקוחה שכותבת כי הזמינה ריהוט ב-2,800 שקל ומעולם לא ראתה את הריהוט וגם לא את הכסף.

גם במועצה לצרכנות מטפלים במספר תלונות, כמו למשל תלונה של לקוחה שהזמינה במסגרת ההנחות של יום הרווקים הסיני בחודש נובמבר 2011 ספה ב-70% הנחה, אלא שהספה לא הגיעה עד היום. 

תלונה אחרת היא של לקוח שהזמין ריהוט באוקטובר 2016, ושילם 1,300 שקל באמצעות פייפאל – אך לא קיבל את הריהוט, ויש עוד כמה וכמה כאלה.

הדפוס שמתארים המתלוננים דומה – בצ'יינה ביי מתחייבים על 58 ימי עבודה עד לאספקת המוצר, אך הוא לא מגיע. כאשר הם פונים לחברה, הם שומעים כל מיני תשובות – החל מהבטחה שהמוצר יעלה על מכולה אחרת שטרם עזבה את סין, ועד הודאה בתקלה מקומית בסין שמנעה את ייצור המוצר. לעתים מובטח לצרכנים זיכוי – אך לא תמיד זה קורה. בכל מקרה, כל המתלוננים סבלו מעגמת נפש קשה לאחר שהמתינו חודשים אחרים בלי המוצר, למשל בלי ספה בסלון.

השאלה היא מה אפשר לעשות עכשיו – והתשובה, מבחינת הצרכנים – לא מאוד מרגיעה. 

הדיון בבית המשפט טרם התקיים, וייתכן שהסכסוך ייפתר.

נכון לעכשיו, במועצה לצרכנות אומרים כי ללקוחות שממתינים לקבלת הזמנה, כרגע אין הרבה מה לעשות, למעט עצירת תשלומים שעדיין לא ירדו (במידה שהם שילמו בתשלומים).

במילים אחרות, מי שהזמין מוצר כלשהו ושילם דרך חברת האשראי במספר תשלומים, יכול וצריך לפנות אל החברה, להודיע לה בכתב על כשל תמורה ולהורות לה לעצור את יתר התשלומים.

הניסיון מלמד שלא תמיד קל להתנהל מול חברת האשראי במקרה של עסקה שפושטת רגל או לא מספקת את המוצרים – כפי שפרסמתי כאן לאחרונה לגבי לקוחה שתבעה את ישראכרט.

ומה לגבי מי ששילם בפייפאל? גם כאן במועצה לצרכנות ממליצים לצרכנים שהזמינו ושילמו באמצעות pay-pal לפנות לחברה בכתב ולבקש החזר כספי בשל "כשל תמורה" (דהיינו המוצר לא סופק).

"על כל הפניות להיעשות בכתב. המועצה לצרכנות ממשיכה להדריך טלפונית ובאופן פרטני כל צרכן וצרכנית אשר פנו אליה בנושא", נמסר מהמועצה.

מעבר לכך, יש להמתין ולראות אם החברה תימכר לגוף חדש. אגב, גם אם החברה תימכר, קיים סיכוי סביר שהחברה הקונה לא תכבד התחייבויות שבוצעו על-ידי החברה שפשטה רגל.

בכלל, יש כמה המלצות שכדאי להכיר כאשר לקוח מגלה שהחברה שעשה איתה עסקה נקלעה לקשיים. מומלץ להיכנס לאתר המועצה לצרכנות ולהתעדכן.

תגובת צ'יינה ביי: "אנחנו נמצאים בשבועות האחרונים בתהליך מתקדם של גיוס משקיעים. השקענו את כל הלב והנשמה בחברה ואנחנו המומים מהמהלך החד צדדי מצד מי שהיתה אמורה להיות שותפתנו לדרך. ואנחנו בוחנים את דרכי המשך הטיפול בנושא". 

 


היה לכם מעניין?
לחצו כאן  ופרגנו לנו בלייק. זה קל... 

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות