חולת סרטן נוספת זכתה בתביעה נגד ג'ונסון & ג'ונסון בטענה שהטלק מסרטן

חולת סרטן נוספת זכתה בתביעה נגד ג'ונסון & ג'ונסון בטענה שהטלק מסרטן

שתי תביעות אחרות נדחו בספטמבר האחרון

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

עוד חולת סרטן ניצחה את ג'ונסון&ג'ונסון (Johnson&Johnson) בתביעה שבה טענה שאבקת הטלק של החברה גרמה לה לחלות בסרטן השחלות. מדובר בתושבת קליפורניה, דבורה גיאנצ'יני, והחברה תשלם לה 70 מיליון דולר. מדובר בתביעה שלישית שבה ניצחו נשים שחלו בסרטן השחלות את תאגיד הענק. עם זאת, שתי תביעות אחרות של נשים חולות סרטן נגד החברה נדחו בספטמבר האחרון.

בתביעה האחרונה, התובעת, בת 62, השתמשה בטלק לצרכים של היגיינה נשית במשך 40 שנה. לפני שלוש שנים אובחן אצלה סרטן השחלות, ולדברי פרקליטיה, הסיכוי שתמות תוך שנתיים עומד על 80% – למרות הטיפול האינטנסיבי שהא מקבלת.

החברה מבחינתה אינה מתכוונת לקבל את ההכרעה והודיעה כי תערער. היא נחושה בעמדתה שמוצריה בטוחים.

על פניו, נראה שמוצר לשימוש חיצוני כמו טלק אינו יכול להיות קשור קשר כלשהו לסרטן בשחלות, אבל הטענה היא ששימוש בטלק באברים האינטימיים כן עלול לחלחל פנימה ולסכן את בריאות המשתמשת, ועדויות ראשונות לקשר בין טלק לסרטן השחלות נמצאו כבר בשנות ה-60, ואחר כך ב-1971 וב-1982.
לפני כחצי שנה, בסוף 2015 פורסם מחקר של מספר גופים אקדמיים בכירים בארה"ב – ביניהם בית הספר לבריאות הציבור בהרווארד – שהתבסס על כ-4,000 נשים, ביניהן 2,041 חולות סרטן השחלות אשר השתמשו בטלק. לפי המחקר, השימוש כן עלול להוות גורם שמעלה את הסיכון, אך הדבר תלוי בעוד מכלול גרומים – כמו גיל, עישון, רמת האסטרוגן ומצבים דלקתיים.

לפני מספר חודשים דיווחתי כאן על שתי תביעות נגד ג'ונסון & ג'ונסון שהסתיימו בניצחונן של התובעות – אחת הנשים זכתה ב-72 מיליון שקל ולאחר מכן נפטרה, והשנייה ב-55 מיליון שקל. החברה ערער גם על שתי ההחלטות הללו. התובעת שזכתה ב-55 מיליון דולר, גלוריה ריסטסאנד, השתמשה בטלק של החברה במשך 35 שנה לפני שאובחנה כחולה בסרטן השחלות בשנת 2011. עורכי דינה טענו שהחברה ידעה על הסכנות הבריאותיות הפוטנציאליות בטלק, אך נמנעה מלעדכן את הצרכנים. לאורך השנים, השתמשה התובעת באבקות טלק של החברה, ביניהן פודרה לתינוק (Baby Powder) ואבקת Shower-to-Shower כחלק משגרת ההיגיינה היומית שלה. מחלתה של ריסטסאנד נבלמה בשלב זה.

במקרה של התביעה הראשונה, עורכי הדין הצליחו להביא לזכייה בזכות מסמכים פנימיים שהציגו, שמהם עולה שהחברה הייתה מודעת לנתונים שלפיהם השימוש בטלק מעלה את הסיכון לחלות בסרטן השחלות.

נגד החברה יש כ-2,000 תביעות ברחבי ארצות הברית, שהטענה המרכזית בהן היא שג'ונסון & ג'ונסון התעלמה ממחקר שלפיו מוצרי הטלק שלה מעלים את הסיכוי לחלות בסרטן השחלות ולא יידעה את הצרכנים.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות