בדקנו: סמסונג גלקסי J7 Pro : קצת איטי, עם סוללה חזקה ומצלמה מצוינת

בדקנו: סמסונג גלקסי J7 Pro : קצת איטי, עם סוללה חזקה ומצלמה מצוינת

במחיר של 1,400 שקל, מציע גלקסי J7 PRO הרבה יתרונות וגם כמה חסרונות

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

מאת: צחי הופמן

סדרת J של סמסונג היא הפתרון של היצרנית הדרום קוריאנית למכשירים המוצלחים והלא יקרים שמגיעים מסין. דגם J7 Pro  הוא ממשיכו של J7 2016, שהיה מכשיר מוצלח מאוד. הדגם החדש מציע תכונות שסמסונג מציעה בדרך כלל רק במכשיריה היקרים יותר, אבל כאן המחיר סביר.

מסך

המסך בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציית Full HD , עם תאורה אחורית היודעת להתמודד עם השמש הישראלית. איכות המסך נהדרת ביחד לקטגוריה, במיוחד הודות לטכנולוגיית SuperAMOLED, המספקת צבעים יחסית עשירים ותמונה חדה. מדובר בתצוגה מצוינת למכשיר כזה. בדומה לרוב המכשירים, יש גם מצב תאורת לילה, בו גלי האור הכחול מונמכים.

סמסונג שילבה כאן את מסך AlwaysOn, המשולב כבר בדגמים מתקדמים אחרים שלה. מצב זה כולל תצוגה מתמידה של השעה, אחוז סוללה, תאריך, חיווי התראות וכן שליטה בנגן המוזיקה ממסך ההמתנה. מדובר בדרך יעילה להבין מה קורה בסמארטפון, מבלי להדליק את המסך.

עיצוב

J7 Pro נראה כמו גלקסי S7 מהשנה שעברה, ומדובר בנקודה חיובית. מדובר בעיצוב ברמת מכשיר דגל, אם מתעלמים מכך שהשוליים לא דקים. הסמארטפון עשוי ממתכת, כאשר זכוכית קדמית מעט קמורה מולבשת בקצוות המכשיר.

קראו עוד כתבות בבלוג The Gadgets Reviews:

בחלק התחתון קיים כפתור הבית הפיזי ועוד שני מקשי מגע לא מוארים. המשקל אומנם עומד על 181 גרם, אבל לא מדובר במכשיר שמרגיש מאוד כבד. העובי עומד על 7.9 מ"מ.

ממשק

מערכת ההפעלה היא אנדרואיד נוגט (7.0), עליה מולבש הממשק של סמסונג. מדובר בחוויה זהה לזו שבמכשירים היותר יקרים של החברה, כולל גישה לשירותי הגיבוי בענן לשל החברה, ואפליקציית Flow המחברת את ה-J7 Pro  לטאבלטים ומחשבים. במקום אייקון לפתיחת מגירת האפליקציות, הגישה מתבצעת בהחלקת האצבע מלמטה כלפי מעלה במסך. זה נוח ומתרגלים לזה מהר מאוד.

חומרה

מהירות התגובה מעט מאכזבת. אמנם יש למכשיר מעבד 8 ליבות Exynos 7870 של סמסונג עם 3 ג'יגה זיכרון, אבל זה לא מכשיר שעובד חלק והוא לא מאוד מהיר, במיוחד בהשוואה לחלופות הסיניות באותה רמת מחיר.

כדאי לקחת בחשבון שנפח האחסון הפנימי עומד על 16 ג'יגה. לא מדובר בנפח אחסון גדול מספיק. אמנם אפשר להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס, אבל לא כל אפליקציה ניתנת להפעלה מכרטיס הזיכרון.

עוד ניתן למצוא כאן, חיישן NFC עבור חיבור לאביזרים וגם חיישן טביעת אצבע טוב, אמין, אבל לא מאוד מהיר. החיישן ממוקם בחזית המכשיר בכפתור הבית.

מצלמה

קטגוריית הצילום מוצלחת מאוד במכשיר הזה. ל- J7 Pro  יש מצלמה מצוינת בתנאי צילום אופטימליים.

המצלמה הראשית מגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל, מפתח צמצם לא רע של F1.7 ומצב צילום HDR ידני ולא אוטומטי. מדובר במצב המשלב מספר חשיפות שונות.

התמונות נהדרות, חדות עם רמת פירוט טובה, במיוחד שמסתכלים ביחס לרמת המחיר.

איכות התמונות נשמרת גם במקומות סגורים.

החיסרון הוא מהירות התגובה של המצלמה, שקצת מפספסת פה. כמו כן, זו לא מצלמה מוצלחת מאוד בלילה. התמונות יוצאות מגורענות ומרוחות. מבחינת סלפי, יש כאן מצלמת 13 מגה פיקסל עם מפתח צמצם פחות טוב של F1.9. בכל אופן, תוצאות הצילום בינוניות ומטה.

סוללה

הסוללה של J7 Pro נהדרת. ב-23:00 בלילה הסוללה עמדה על 35%, לאחר שימוש כבד משבע בבוקר. קיבולת הסוללה עומדת על 3600 מיליאמפר/שעה.

עם זאת, אין כאן טעינה מהירה. רבע שעה של טעינה מספק 10% אנרגיה, וחצי שעה – 20%. מחבר הטעינה הוא מסוג מיקרו USB ולא USB-C שהפך כבר לסטנדרט.

בשורה התחתונה

מהירות התגובה ונפח האחסון הבסיסי של המכשיר הם חסרונות, אבל המצלמה והמסך מצוינים. מדובר בסמארטפון לא רע בכלל עבור מי שמחפש מכשיר טוב במחיר סביר.

מחיר

1,400 שקל.

הסקירה פורסמה לאחרונה בבלוג הטכנולוגיה The Gadgets Reveiews של צחי הופמן

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות