צ'רלטון, ערוץ 5 ו-one, נגד הוט, yes, פרטנר וסלקום... ובתווך הח"כים שמורחים את הוזלת שידורי הספורט

צ'רלטון, ערוץ 5 ו-one, נגד הוט, yes, פרטנר וסלקום… ובתווך הח"כים שמורחים את הוזלת שידורי הספורט

אחרי אינספור דיונים, הושגו הסכמות על רוב המחלוקות – אבל שימו לב מתי, אם בכלל, נשלם פחות על שידורי הספורט 

תהיו חברים, שתפו את הכתבה

אם קיוויתם שהכנסת הנוכחית תביא סוף סוף להוזלה במחירי שידורי הספורט – הרי שההוזלה הזאת התרחקה היום לפחות בשנה וחצי, וזאת בעזרתם האדיבה של חברי הכנסת דוד ביטן, מיקי זוהר, יוסי יונה, אחמד טיבי ועוד.

מדובר בהצעת חוק שנועדה לחייב את בעלי ערוצי הספורט למכור את הערוץ לכל ספק תוכן שיבקש ובכך להגביר את התחרות בטלוויזיה הרב-ערוצית.

כדי לעשות קצת סדר, נסביר שערוצי הספורט בעלי זכויות השידור הם one, צ'רלטון וערוץ הספורט, כאשר מולם ניצבות הוט, yes, סלקום ופרטנר – שיודעות כי שידורי הספורט הם תוכן קריטי מבחינת צופים רבים.

גם במשרד האוצר יודעים כמה חשובה הרפורמה הזאת.

באחד הדיונים הקודמים, אמר רכז התקשורת באגף התקציבים באוצר, אסף וסרצוג, כי תוכן הספורט הוא מונופוליסטי ונשלט על ידי 3 גופים דומיננטיים. לערוצי הספורט יש כוח עודף, ברגע שאין לך ערוצי ספורט זה חסם כניסה וחסם מעבר משמעותי: "כל פלטפורמה תשלם בהתאם למספר המנויים שיש לה. אם ערוצי צ'רלטון היו בסלקום הצרכנים היו יכולים לשלם עד 250 שקל בחודש לחבילת טריפל עם אינטרנט – זו הורדת מחירים קלאסית ושחקן חדש יצטרך להוריד את המחיר עוד יותר".

אבל מדובר בכסף גדול, כך שהדיונים נמשכים כבר חודשים ארוכים. היום בישיבתה של ועדת הכלכלה הושגו כמה הסכמות, אך מאחורי הקלעים הופעלו לחצים רבים שבגללם סוכם שהצעת החוק תיכנס לתוקף רק 15 חודשים לאחר אישורה הסופי ופרסומה ברשומות.

יש לזכור שעד שההצעה תאושר ותפורסם היא צריכה לעבור קודם קריאות נוספות בכנסת, כך שייקח לפחות שנה וחצי עד שהרפורמה הזאת תתחיל להשפיע.

ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) טען שמאחר שרק פרטנר לא רכשה את הזכויות לשידור כל הערוצים – ההצעה תשרת רק אותה.

זוהר אף השתמש בטיעון שתמיד שולפים כשרוצים לטרפד מהלך שמיטיב עם הצרכנים: לטענתו המהלך יביא לעליית מחירים.

נציגי סלקום, הוט ו-yes לא נשארו חייבים ואמרו שהם לא היו טורחים להגיע לוועדה להילחם על הצעת חוק שעוזרת רק לפרטנר.

עוד הם טענו שבעלי זכויות השידור מנהלים את המשא ומתן מנקודת פתיחה טובה יותר, שכן הם יודעים בדיוק מה מחיר הזכויות. מנגד, בעלי הזכויות טענו כי צריך לחייב את הפלטפורמות לקבל את פסק הבורר שתמנה המועצה לשידורי כבלים ולוויין, ולרכוש את הערוצים במחיר שייקבע.

בשורה התחתונה, רוב המחלוקות נפתרו, אז למה בעצם מורחים את הצרכנים עוד שנה וחצי לפחות?

הטענה הרשמית היא שיש לאזן בין האינטרסים של הפלטפורמות לבין בעלי הזכויות, ושצריך להמתין עד שיפוג תוקף הזכויות שערוצי הספורט כבר נרכשו.

למרבה הצער, גם יו"ר ועדת הכלכלה בעצמו, ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני), לא חושב שהרפורמה תביא להוזלת מחירים: "היום נכנסו כבר שחקנים חדשים לשוק וזה עדיין לא בא לידי ביטוי ממשי במחיר, כנראה שצריך לבצע שינוי הרבה יותר גדול".

כבל התייחס בישיבה לנושא נוסף שמטריד את צופי ערוצי הספורט – והוא שידורי משחקי נבחרת ישראל והקבוצות הישראליות במפעלים בחו"ל.

הוא הבהיר כי בכוונתו לטפל בכך ולדאוג שהמשחקים ישודרו, ובכוונתו אף להעלות את העניין עוד השבוע בפגישה עם שר התקשורת איוב קרא.

דפנה הראל כפיר
דפנה הראל כפיר היא עיתונאית צרכנות ותיקה עם 25 שנות ניסיון בטלוויזיה, ברדיו, בעיתונות ובדיגיטל. בין היתר, ערכה את מדור הצרכנות בגלובס, הגישה פינות צרכנות בכאן 11, בקשת 12 וברשת, הגישה את התוכנית "צבע הכסף" בקול ישראל ועוד...
תגובות: 0

נגישות